Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Decembrie 2002

Oracle - un jucător major pe piața soluțiilor din sectorul public

Corporația Oracle, lider mondial în domeniul soluțiilor de gestiune a datelor și unul din liderii pieței de aplicații și servicii eGovernment, a participat la Conferința Regională Ministerială Pan Europeană, care s-a desfășurat la București - în pregătirea Summit-ului Mondial pentru Societatea Informațională. Pe lângă poziția de sponsor, compania Oracle a participat la acest eveniment printr-o prezentare susținută de Juan Rada - Senior Vice President Oracle Industries, EMEA.

Oracle și-a afirmat determinarea de a se implica activ în dezvoltarea generală a proceselor moderne de guvernare, precum și în dialogul dintre principalii actori la nivel Pan-European: guvernele, societatea civilă și sectorul privat. În prezentarea susținută în cadrul sesiunii tematice "e-Inclusion" din 8 noiembrie, Juan Rada s-a referit la cele mai importante elemente ale strategiei Oracle în domeniul soluțiilor pentru sectorul public, punând accentul pe experiența dobândită de Oracle în proiectele majore din întreaga lume.

"În era informatizării, guvernele trebuie să folosească la maximum trei mari mecanisme pe care le au la dispoziție: creșterea eficienței fiscale și a transparenței în administrație, reducerea costurilor prin adoptarea achizițiilor electronice și dezvoltarea serviciilor centrate pe cetățeni," a declarat Juan Rada, cu prilejul conferinței de presă organizată de Oracle România la Hotelul Marriott.

Bazându-se pe tehnologiile platformei de produse de infrastructură Oracle9i și pe aplicațiile integrate în pachetul e-Business Suite 11i, Oracle dezvoltă un bogat portofoliu de soluții guvernamentale.
Funcționând ca o legătură multiplă între guvern, cetățeni, mediile de business și furnizorii de servicii complementare, soluțiile de e-Government dezvoltate de Oracle permit organismelor administrative să asigure: creșterea accesului la informații, centralizarea datelor interdepartamentale, integrarea datelor și aplicațiilor, îmbunătățirea procesului de decizie în activitatea publică, creșterea veniturilor, reducerea costurilor serviciilor și nu în cele din urmă creșterea satisfacției și a încrederii cetățenilor în serviciile publice.

"O bună confirmare a aprecierii de care se bucură soluțiile Oracle în domeniul serviciilor publice din România, o constituie faptul că aproape jumătate dintre proiectele pilot lansate de MCTI în anul 2001 sunt bazate pe tehnologii sau module de aplicații Oracle, fiind implementate prin intermediul unor parteneri", a afirmat Ștefan Cojanu, Managing Director Oracle România. -

Detalii la: www.oracle.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro