Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Decembrie 2002

ACM - România 2002

În perioada 17-20 octombrie 2002, a avut loc în incinta Universității Politehnice București, faza regională pentru Europa de Sud-Est a Concursului Internațional ACM (Association for Computing Machinery).

Concursul, aflat la a 27-a ediție, a fost găzduit pentru a 9-a oară în București, la UPB. Anul acesta numărul de echipe a crescut la 56, cu reprezentanți din 8 țări: România, Bulgaria, Grecia, Ucraina, Macedonia, Bosnia, Iugoslavia și Republica Sârbă.

Concursul s-a desfășurat pe echipe, fiecare echipă fiind formată din câte trei membri de la aceeași Universitate. Probele au cuprins opt probleme care trebuiau rezolvate în 5 ore. Juriul concursului, format din reprezentanți ai țărilor participante, a verificat fiecare rezolvare trimisă supunând soluția la 10-15 teste.

Krassimir Manev, membru al juriului și reprezentant al echipelor Sofia University și AUBG, ne-a declarat: "Competiția din acest an a fost foarte puternică. La jumătatea timpului de concurs erau deja 8 echipe cu câte 5 probleme rezolvate, departajate doar de timpul de trimitere a problemelor. Cred că nu s-a mai întâmplat să fie atât de multe echipe în top, cu același număr de probleme rezolvate. Lupta pentru victorie a fost strânsă și nimeni nu a știut până în ultimul minut cine va câștiga. Înainte cu o oră de expirarea timpului de concurs nu s-a mai actualizat clasamentul și nu au mai fost trimise baloane colorate în sală pentru fiecare problemă rezolvată. Limbajele de programare acceptate pentru scrierea rezolvărilor sunt C, C++. Pascal și Java, însă majoritatea echipelor preferă C și Pascal".

Clasamentul final al echipelor a fost: Taras Schevchenko Kiev National University, Ucraina, locul I, Institute of Physics and Technology, NTU of Ukraine "KPI", Ucraina, locul II și Sofia University "St. Kliment Ohridski" SU-3, Bulgaria, locul III. Primele 5 echipe au rezolvat câte 6 probleme, iar următoarele cinci au avut câte 5 probleme rezolvate corect.
Finala mondială a acestui concurs va avea loc la Hollywood, SUA, în martie 2003.

Și în acest an, pentru a șasea oară consecutiv, concursul a fost sponsorizat de compania IBM, care și-a extins planurile de sponsorizare a concursului până în anul 2007. - AG.

Detalii la: www.cs.pub.ro/acm; http://icpc.baylor.edu/icpc/Regionals/SEERC02/index.html


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro