Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Decembrie 2002

Gata pentru 3G!

Așa cum anunțam în numărul trecut, în perioada 4-6 noiembrie s-a desfășurat la Palatul Parlamentului conferința internațională dedicată telefoniei de generația a treia - 3GReadiness, un eveniment organizat de Comisia Parlamentară pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor și Events Co.

Pe parcursul celor trei zile au fost prezentate principalele tehnologii de profil și au fost dezbătute soluțiile și aplicațiile care permit implementarea pe scară largă a acestui tip de comunicații mobile. Programul conferințelor a fost structurat în plenare și workshop-uri tehnice. În cadrul plenarelor au susținut prezentări personalități internaționale de la Alcatel, Motorola, Lucent Technologies, Qualcom, Microsoft, Cisco Systems, printre cei invitați să susțină prezentări amintindu-i pe Ted Lattimore - Președinte & COO Connex, Bernard Moscheni - CEO Orange România, Panagiotos Kargados - CEO Romtelecom, Cuneyt Turktan - Președinte Zapp Mobile și Radu Georgescu - Președinte GeCAD Software. Workshop-urile au fost dedicate tehnologiilor CDMA, UMTS, tehnologiilor de acces fix, dezvoltatorilor de aplicații, infrastructurilor, securității echipamentelor și terminalelor de comunicații 3G și au fost susținute de Alcatel, Alvarion, Cisco Systems, Connex, GeCAD, Geo Strategies, Lucent Technologies, Microsoft, Motorola, Orange, Ote Group, Qualcom, Servus Information&Comm. Tech, Siemens, Tamagon, Webraska.
La sesiunea de închidere a Conferinței, intitulată "Leading the change", Robbie Ray Wright, Mobility Marketing Director, Microsoft Europe împreună cu Bernard Moscheni, CEO Orange România, au anunțat disponibilitatea telefoanelor mobile Windows Powered Smartphone - Orange SPV, în România, în primele luni ale anului 2003. Telefoanele mobile Orange SPV (Sound, Pictures, Video) se bazează pe tehnologia Smartphone și vor suporta mesaje multimedia și video streaming. Microsoft Windows Powered Smartphone este o platformă software revoluționară care extinde capacitățile unui telefon mobil dincolo de voce și text. Produsul coordonează mai multe aplicații în același timp, oferind mobilitate și eficiență în gestionarea agendei și activităților din Outlook.

Conferințele propriu-zise au fost însoțite de o expoziție unde au fost prezenți principalii operatori de telefonie mobilă din România, dar și alte companii care și-au propus să contribuie la viitorul comunicațiilor 3G - Alcatel, Alvarion, GeCAD Software și Katherein. Expoziția s-a desfășurat în Sala Unirii din cadrul Palatului Parlamentului, fiind dedicată în totalitate participanților la conferințele 3G Readiness și invitaților companiilor participante la eveniment.

Cu această ocazie, Connex a lansat un serviciu de acces wireless la internet cu viteză broadband - Connex NetZone. Pentru a beneficia de acest serviciu, clienții au nevoie de un laptop echipat cu un PC card și de o cartelă valorică pre-plătită Connex, de voce sau de date. Viteza de acces wireless la internet poate atinge astfel 11Mbps.

Orange a promovat noul său serviciu, Mesaje Multimedia (MMS), care le permite clienților Orange - indiferent dacă sunt abonați sau utilizatori PrePay - să trimită și să primească mesaje cu fotografii color sau imagini animate însoțite de texte și sunete. Se pot trimite fotografii personale sau se pot folosi imagini deja existente. Acestora li se pot atașa sunete din telefon sau sunete personalizate (propria voce, melodii de la radio etc), iar mesajele text pot avea până la 3000 de caractere (de 15 ori mai multe decât în cazul mesajelor scrise obișnuite). Toate aceste facilități pot fi folosite însă doar cu un telefon compatibil multimedia.

Terminale telefonice mobile avansate au fost expuse la standul Alcatel, unde au putut fi urmărite (grație unei celule UMTS instalate special pentru expoziția de la Palatul Parlamentului) transmisii audio-video în timp real, interlocutorii fiind capabili să se vadă unul pe altul pe ecranele color de mare rezoluție.

Zapp Mobile a prezentat împreună cu partenerii săi AM Consulting, Datronic, Ipacri, IP Devel, Servus Provus, Topex și UCS soluții de localizare și management al resurselor mobile, care înglobează tehnologii de poziționare prin GPS și tehnologii de transfer al datelor prin CDMA, soluții pentru automatizarea forței de vânzări, pentru integrarea POS-urilor și ATM-urilor în sistemul de carduri al băncii și o aplicație complexă -SmartTel 3G - de tip mobile banking, dezvoltată împreună cu Universal Card Systems.

GeCAD Software a participat la 3G Readiness pentru a anunța implicarea sa în procesul de securizare a sistemelor de comunicații. Compania își va concentra eforturile în vederea dezvoltării de noi produse din familia RAV, care - integrate cu noile platforme și dispozitive 3G - să le permită consumatorilor accesul securizat la aplicații. - EAL

Detalii la: www.3gconference.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro