Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC Magazine Romania, Decembrie 2002

A'nceput de ieri să CaDă, câte-un fulg...

Iată că a mai trecut un an, cu bune, cu rele, suntem pe cale să ne luăm rămas bun și de la 2002. Important este că am rămas împreună, că ne-ați ajutat să creștem și, credeți-ne, nu-i ușor într-o economie aflată în perpetuă tranziție. Sunt momente când ai senzația, vorba unui prieten, că "împingi ca râma-n piatră". Noroc că "mâine" e o altă zi, un alt început, cum ar spune o populară trupă rock românească.

Nu știu dacă 2002 a fost un an mai bun decât precedentul. Inflație am avut, piraterie idem (o idee mai mică), legi tâmpite am avut destule ca și în anii precedenți (apropos, e bine că a fost interzisă clonarea!). Dacă se apuca nenea Stan de la țară să cloneze vreun lider politic și trebuia să umblăm îmbrăcați în tricolor? Sau nu știu ce gospodină înmulțea cu trei fo' doamnă? Vedeți că a fost o lege prioritară?! Așteptăm cu deosebit interes legea care ne va interzice fabricarea bombei atomice în subsolul blocului fără a avea acte pe materiale, legalizarea drogurilor pentru minori, îmi imaginez deja cornul, laptele și "joint-ul" de rigoare. În urma evenimentelor de la liceul Jean Monnet, în care o elevă a fost rănită de o grenadă, conducerea școlii unde învață fiica mea, a impus părinților semnarea luării la cunoștință a noului regulament în care ni se spune ce nu avem voie a le pune în ghiozdane. Să nu râdeți, este vorba de grenade de orice tip, pistoale, cuțite, răngi, telefoane celulare etc. Bine că ne-au atenționat căci aveam de gând să-i cumpăr un tanc, sau un aparat de teleportare pentru iarnă și pentru perioadele de asfaltare.

Revenind la ale noastre, am convingerea că se putea face mai mult pentru combaterea pirateriei software. Legea există dar se aplică sporadic. Când spun asta imi vin în minte măsuțele unde se vând CD-uri pirat, evident, sub "stricta supraveghere" a unei patrule de "polițieni" sau "milițiști", nu mai știu sigur cum se numesc.

Desigur, nu este cazul CD-ului nostru . Și, fiindcă tot am ajuns aici, trebuie să vă mulțumesc încă o dată pentru sugestiile pe care mi le faceți. Dacă nu am putut ține cont de toate a fost doar din cauza copyright-ului (drepturi de autor, domnule senator).

Decembrie fiind luna cu cele mai frumoase Sărbători ale anului ne-am gândit să ieșim un pic din tiparul cu care v-am obișnuit. Ținând cont, evident, și de doleanțele unora dintre voi, dornici de a-și construi un sit de sezon, v-am pregătit câteva arhive conținând imagini și sunete (gif-uri și midi-uri). La aceeași categorie, veți găsi și o frumoasă colecție de screensavere.

La capitolul jocuri veți găsi versiunea demo a lui Need For Speed 6, un joc mult așteptat chiar și de "gamerii" de ocazie. Aveți ocazia să testați noi trasee, mașini de tipul superbului Lamborghini Murcielago, etc. Cei de la Epic Games nu s-au lăsat mai prejos și Unreal Tournament 2003 este deja pe piață. Vi-l oferim spre testare în variantă demo, sperăm să vă placă.

Rubrica Internet vă oferă ceva protecție împotriva "curioșilor" care vor să vadă ce date ați mai stocat, punându-vă la dispoziție programe ca ZoneAlarm, ajuns la versiunea 3.1, Agnitum Outpost Firewall și Tiny Personal Firewall, programe care nu trebuie să lipsească din panoplia celor ce petrec multa vreme pe internet. Tot la aceasstă categorie veți găsi un excelent navigator, Crazy Browser, care vă va încânta cu siguranță.

Utilizatorilor de Linux le punem la dispoziție ultima versiune stabilă a kernelului, RAR Archiver 3.10 și, dacă tot sunt sărbători, Unreal Tournament 2003 pentru a se putea război în "liniște" cu fanii Windows-ului.

Softul Românesc nu se lasă mai prejos și, prin intermediul firmei Romsym Data, vine în ajutorul elevilor cu Geometria Interactivă vol. I. Programul reprezintă o modalitate modernă și plăcută de înțelegere, învățare și aprofundare a geometriei învățată la școală, și se adresează în speță elevilor din clasele a VI-a și a VII-a.

În cadrul aceleiași categorii vă prezentăm o tânără speranță a programării românești, elevul de liceu Mare Septimiu Fabian, care a realizat un emulator de desktop pentru Windows. Îi urăm succes în continuare.

EngNet Tools Application 1.3 - vă ajută la convertirea unităților de măsură. Tot la aceeași rubrică, Utilitare, vă oferim câteva programe pentru buna gestionare și organizare a depozitului vostru de mp3-uri.

Dar gata, destul cu softul, trebuie să vă spun câteva cuvinte și despre celelalte rubrici.
Societatea Culturală Noesis ne propune spre lectură noi cărți în format Microsoft Reader: I.L.Caragiale - Publicistică (volI) și Șerban Cioculescu - Viața lui I.L. Caragiale.

Rubrica ARTe vă prezintă o impresionantă colecție de icoane realizate de Școala de Iconografie "Sfânta Teodora de la Sihla", școală înființată în 1998, la biserica Sfântul Haralambie din Târgu-Neamț, de preoteasa Olga Caia și preotul Teoctist Caia.

Cel mai recent număr AgoraONline și oferta de carte IT a firmei Byblos încheie acest ultim număr al anului 2002.

Vă urez Sărbători Fericite, să fiți atenți la sarmale și alte obiceiuri, și să ne vedem cu bine în ianuarie.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Gabi Piscupescu ([email protected])


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro