Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber- PC Magazine Romania, Noiembrie 2002

Biblioteca TI

Elena Andreea Liță


The Data Warehouse Toolkit
Modelarea dimensională a devenit cea mai largă abordare pentru proiectarea data warehouse. Cartea The Data Warehouse Toolkit este o librărie completă de tehnici de modelare dimensională - poate cea mai completă de până acum - îmbinând cu succes tehnicile de bază cu cele avansate, în vederea optimizării proiectării depozitelor de date.

Autorii - Ralph Kimball și Margy Ross - încep cu recomandări fundamentale legate de proiectare și avansează gradat spre scenarii mult mai complexe. Conceptele abordate în carte sunt ilustrate prin studii de caz concrete privind depozitele de date reale din aplicații de business și industrii diverse cum ar fi vânzări cu amănuntul, comerț electronic, managementul stocurilor, aprovizionare, gestiunea comenzilor, managementul relației cu clienții (CRM), managementul resurselor umane, contabilitate, servicii financiare, asigurări, educație, sănătate și transporturi.

Conținutul cărții este pe jumătate tehnic, autorii pornind de la premisa că cititorii cunosc deja conceptele primare ale bazelor de date relaționale - modelarea dimensională fiind abordată aici în primul rând din punct de vedere al unei baze de date relațională. După parcurgerea acestei cărți, cititori vor stăpâni o serie întreagă de tehnici puternice pentru proiectarea bazelor de date dimensionale, care sunt ușor folosit și au un timp de răspuns rapid la interogări. De asemenea, vor învăța cum se crează un cadru arhitectural pentru baze de date, în care să poată fi distribuite volume mari de date cu ajutorul unor operațiuni standard de dimensionare.
The Data Warehouse Toolkit, Second Edition,
Ralph Kimball, Margy Ross,
Editura Wiley, 436 pagini,
ISBN 0-471-20024-7,
în România prin Byblos,
preț: 60 $.

 

Germana pentru informatică
Germana pentru informatică îmbină un glosar de terminologie informatică, cu explicații în limba germană, un dicționar german-român și unul român-german, conținând termenii de bază din informatică, în special cuvintele cu o mai mare stabilitate într-un domeniu extraordinar de dinamic, care permit citirea fără probleme a revistelor și a cărților de informatică sau participarea la cursuri de informatică în limba germană.
Pentru că în România programele de calculator sunt în cea mai mare parte în limba engleză, lucrarea conține și un mic glosar de termeni specifici, în trei limbi - engleză, germană, română.

Cartea aplică noile prevederi ale reformei ortografice germane, pe care le și explică.
Germana pentru informatică,
Iulian I. Untaru, Editura Lucman,
ISBN 973-8372-38-0,
preț: 120.000 lei.


O piatră de temelie în Flash MX
Chiar dacă sunteți nou venit în rândul programatorilor web sau sunteți un veteran în Flash 5, cartea Flash MX Bible vă arată cum puteți folosi la maxim resursele Flash MX și cum puteți aduce orice sit web la un nivel superior.

Constituind o adevărată "Biblie" a Flash-ului MX, plină de exemple, ilustrații și tutoriale ale unor experți în domeniu, cartea acoperă cele mai importante facilități ale acestui limbaj.

Parcurgeți în cea mai mare viteză cele mai importante lucruri de știut în capitolul "Flash in a Flash", după care descoperiți cele mai performante instrumente de desen și de control al animației! Odată aflate, începeți construirea siturilor web cu conținut dinamic, integrați conținut de tip Flash cu Dreamwaver și Coldfusion și încărcați fișiere JPEG și MP3 pentru obținerea efectelor dinamice. Găsiți toate explicațiile în carte. Nu uitați de Action Script-uri, componentele preconstruite și jocurile interactive, acestea fiind doar câteva dintre punctele atinse pe parcurs.

CD-ul atașat conține diverse alte tutoriale, capitole despre problemele care pot să apară la proiectarea animațiilor realizate în Flash și apendix-uri de formate compatibile cu Flash MX, componente ActionScript reutilizabile și fișiere FLA complete, extrase de asemenea din exemplele descrise în carte.

Flash MX Bible, Robert Reinhardt, Snow Dowd,
Editura Wiley,
1270 pagini, CD-ROM atașat,
ISBN 0-7645-3656-7,
în România prin Byblos,
preț: 34.99 £PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro