Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Tehnologii - PC Magazine Romania, Noiembrie  2002

Romsym Data lansează o vastă operațiune de securitate
Nume de cod: Porți Deschise

Dan Șerbănescu

Compania Romsym Data, distribuitorul autorizat al produselor Symantec în România, vine în întâmpinarea specialiștilor TI ai firmelor ce intenționează să implementeze în infrastructurile proprii puternica suită de aplicații de securitate Symantec, oferindu-le posibilitatea nu doar de a vedea la lucru, dar și de a testa efectiv toate aceste soluții, în condiții reale de rețea.

Aceste sesiuni de test și evaluare au devenit posibile prin inițiativa Romsym Data de a pune la dispoziția oricărui specialist interesat un laborator complet echipat, care dispune de o rețea formată din cinci stații de lucru și două servere, în care poate fi instalată oricare dintre aplicațiile de securitate Symantec sau chiar întreaga suită, constând în soluții antivirus (AntiVirus Enterprise Solution), dublate de aplicații firewall (Enterprise Firewall), pentru detecția intrușilor (Intruder Alert), stabilirea vulnerabilităților rețelei (NetProwler) și pentru implementarea politicilor de securitate (Enterprise Security Managament).

Facilitatea oferită permite replicarea la scară a oricăror situații ce pot apărea în rețelele existente la sediile companiilor client, experții Romsym Data oferind reprezentanților acestor companii asistență tehnică, pentru clarificarea oricăror nelămuriri ce pot surveni în procesul de instalare, configurare sau administrare a soluțiilor complexe de securitate.

Accesul la laboratorul Romsym Data este gratuit, pentru specialiști TI cu orice nivel de pregătire, nefiind în vreun fel condiționat de parcurgerea în prealabil a cursurilor de certificare Symantec.

"Orice administrator de rețea dintr-o firmă de orice dimensiuni poate veni în laboratorul nostru pentru a evalua produsele de securitate Symantec. Avantajul semnificativ al inițiativei noastre constă în faptul că, pentru testare, nu mai este nevoie de alocarea unei zone separate din rețeaua internă a firmei interesate. Este vorba de o reală economie de timp și resurse, eliminându-se, totodată, și eventualele probleme ce pot apărea atunci când testezi un produs nou și complex într-o rețea pe deplin operațională. Specialiștii găsesc în laboratorul nostru o rețea completă, cu suita de aplicații de test gata instalată, iar după ce s-au familiarizat cu modul de funcționare și configurare al acestor soluții ei pot trece direct la implementarea lor în rețelele proprii. Desigur, au și opțiunea de a urma cursurile de certificare Symantec pe care le oferim, ceea ce este recomandabil, însă nu condiționează accesul la laboratorul nostru", explică Răzvan Balint, directorul executiv al Romsym Data.

Laboratorul Romsym Data este accesibil nu doar pentru specialiștii în materie de securitatea rețelelor. Specialiștii din domeniul maketingului pot, la rândul lor, evalua, în rețeaua sus-menționată, soluția de analiză statistică a datelor SPSS. De altfel, Romsym Data, care distribuie pe piața românească soluția SPSS și oferă și cursuri de certificare, va organiza prezentări regulate de produse din această suită, iar spre sfârșitul acestui an va lansa și situl dedicat www.spss.ro.

Nu în ultimul rând, administratorii de rețele sub Linux pot veni în laboratorul Romsym Data pentru a evalua cea mai recentă distribuție Red Hat 8.0. Și pentru aceștia, Romsym Data oferă cursuri de certificare, de diferite niveluri.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro