Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Noiembrie 2002

Activități MCTI în luna septembrie

  • Pe 9 septembrie 2002 s-a desfășurat în București Forumul româno-coreean pentru tehnologia informației, organizat de Ministerul Informației și Comunicațiilor din Republica Coreea și Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației din România. Partea coreeană și-a exprimat interesul pentru piața telecomunicațiilor din România, îndeosebi față de utilizarea CDMA, și a apreciat prezența în România a unei palete largi de soluții tehnice de telecomunicații.
  • Pe 25 septembrie a avut loc întâlnirea comitetului executiv înființat pentru implementarea Memorandumului de e-government (semnat la București în noiembrie 2001) și seminarul dedicat programului comunitar IST. Cu acest prilej a fost prezentată noua metodologie de întocmire și depunere a proiectelor de cercetare și dezvoltare care pot fi finanțate în cadrul programului de cercetare european FP6 ce se va lansa în luna noiembrie 2002.
  • În cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia deschiderii lucrărilor Forumului Interbalcanic organizat în cadrul proiectului ISIS, ministrul Dan Nica a anunțat intrarea în funcțiune a unei linii telefonice dedicate înregistrării reclamațiilor referitoare la calitatea recepției la televiziunea prin cablu. Acest număr de telefon este 021-303.29.90 și este disponibil 24 de ore pe zi pentru înregistrarea reclamațiilor referitoare la serviciile de televiziune prin cablu.
  • Începând cu 14 septembrie 2002, s-a trecut la faza a doua a schimbării planului național de numerotație telefonică. Până pe 14 noiembrie 2002, utilizatorii care formează numărul în sistemul vechi vor primi un avertisment vocal despre schimbarea planului de numerotație, dar apelul nu va mai fi finalizat.
  • Ministrul Dan Nica a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă susținută pe 11 septembrie 2002, informații despre desfășurarea licitațiilor pentru hrana suplimentară a elevilor în sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea de început a acestor licitații a fost de 1.020 de miliarde de lei, iar valoarea economisită, față de prețul de pornire la aceste tranzacții a fost de 57, 22 miliarde de lei. Valoarea totală a economiilor din sistem a depășit 111 miliarde de lei. Au fost închise în sistem un număr de 12.453 de licitații, și alte 652 s-au închis în următoarele 7 zile.
  • Lista autorităților contractante care au obligația de a utiliza sistemul electronic de achiziții publice precum și lista produselor tranzacționate prin intermediul sistemului a fost extinsă prin adăugarea a 77 de alte instituții, în majoritate unități cu profil sanitar (spitale, centre de medicină preventivă). Pentru achiziționarea de medicamente au fost organizate până în prezent 1920 de licitații, în valoare totală (conform prețului de adjudecare) de 98 de miliarde de lei, cu economii medii de peste 24%. În sistem sunt deschise încă 578 de licitații pentru produse sanitare, dintre care cele mai importante sunt cele 5 licitații organizate de Spitalul Clinic Județean Târgu-Mureș pentru antibiotice, în valoare totală (după prețul de pornire) de 12 miliarde de lei. Între licitațiile închise cu economii foarte mari, pe primul loc se situează Spitalul Județean Sălaj cu o achiziție de ace intramusculare la care economia realizată a fost de 99%.

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

BitDefender + Abonament PC Magazine

Concurs de fizica pe Web

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro