Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Noiembrie 2002

Premiile Binary 2002

  • Software educațional - AEL 3.0 - Asistent educațional pentru licee, Siveco România;
  • Sisteme de programare pentru gestiunea documentelor - PRIS - Project Information Retrival System, SOBIS Solutions Sibiu;
  • Software pentru administrația publică - e-TAXE, Bcom Technologies Ploiești;
  • Software specializat - Expert X5, Expert Software Group Oradea;
  • Sisteme de gestiune cu acces prin dispozitive mobile - Mobile Staff Management, IPACRI România;
  • Aplicații internet și monitorizare rețele - e-Manager, CG&GC;
  • Sisteme integrate pentru gestiunea întreprinderilor - Charisma Entreprise, TotalSoft;
  • Soluții pentru management - VEMS - Virtual Entreprise Management System, CornerSoft Technologies


Binary 2002

În perioada 26-28 septembrie s-a desfășurat la Complexul Romexpo Expoziția Națională de Evaluare a Producției de Software, Binary 2002. Organizat sub patronajul Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației și Asociației Române pentru Industria Electronică și Software (ARIES), evenimentul a reunit 86 de firme într-o serie de manifestări destinate dezvoltatorilor de soluții TI din România: Expoziția Naționala de Software, Competiția Națională pentru cele mai bune realizări software, al treilea Forum Interbalcanic de IT, Seminarul de branding și Competiția e-Ideea.

Noutățile celei de-a cincea ediții
Și în acest an, în cadrul expoziției au fost prezentate ultimele noutăți din industria locală de software, s-au lansat noi produse, soluții și servicii. Pentru Siveco România participarea la Binary a însemnat și de data aceasta o oportunitate de a prezenta unui public avizat produse noi, destinate pieței românești dar și celei internaționale: soluția de management al documentelor - SIVADOC, destinată IMM-urilor și AEL - sistemul educațional de asistență care susține inițiativa de e-Government menită să reformeze învățamântul preuniversitar românesc, soluție care a primit și distincția națională pentru cel mai bun produs, la categoria software educațional.

Compania CG&GC Intelligent Technology, prezentă la Binary 2002 prin departamentul de software, a lansat împreună cu partenerii Microsoft, Xnet și Fujitsu-Siemens Computers un pachet complex de soluții integrate destinate IMM-urilor și administrației publice. Soluțiile integrate furnizate de CG&GC Intelligent Technology se bazează atât pe calitatea deosebită a soluțiilor hardware oferite de Fujitsu-Siemens Computers, Intel, Allied Telesyn, Toshiba și CISCO, cât și pe flexibilitatea aplicațiilor software proprii.

GeCAD Software a venit la Binary 2002 cu soluții și servicii integrate, noutăți tehnologice în securitatea datelor și noi standarde de protecție a informației, alături de cele mai noi produse din familia RAV AntiVirus. Participarea GeCAD Software la acest eveniment sub emblema "servicii și soluții de securitate" a fost o ocazie de comunicare și discuții cu scopul conștientizarii de către firmele românești a importanței securizării fluxului de informații, a pericolelor tot mai mari pe care le ridică dezvoltarea societății informaționale la ora actuală.

8 soluții software de viitor
În competiția Distincțiile Naționale pentru Cele Mai Bune Realizări Software s-au înscris anul acesta 41 de produse. Analiza produselor din fiecare categorie s-a făcut atât prin evaluarea dosarului de propunere, cât și prin evaluarea directă a produsului pe toată durata expoziției. În procesul de evaluare a înscrierilor din cadrul fiecărei categorii premiate au fost analizate și punctate meritul științific și tehnic al produselor, gradul lor de originalitate, precum și potențialul comercial al acestora. În final, comisia de evaluare, condusă de Prof. Dr. Nicolae Țăpuș de la Facultatea de Automatizări și Calculatoare, a selectat opt soluții software care ar putea avea și un efect benefic asupra pieței românești de profil: puterea noilor produse de a crea locuri de muncă, de a eficientiza procesele în instituții și întreprinderi, de a îmbunătăți calitatea vieții și de a facilita accesul tuturor la informație.

Idei premiate
În cadrul concursului de idei de produse program, marele premiu "e-Ideea" a fost acordat lui Gheorghiță Marius Oliver pentru proiectul "Generatorul de numere pseudo-aleatoare HENKOS". Câștigătorul a primit 1.000 USD din partea companiei Novell. Generatorul de numere propus de el ar putea fi folosit pentru soluții de securitate a sistemelor, bazate pe generarea de secvențe imprevizibile. Anul acesta, numărul de înscrieri s-a ridicat la 88, din care 52 au trecut de etapa inițială de selecție. Criteriile de jurizare au fost originalitatea ideii, impactul socio-economic și ușurința cu care aceasta se poate implementa. EAL

Detalii la: www.aries.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro