Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Legislație - PC Magazine Romania, Octombrie 2002

În Grecia, jocurile te trimit la închisoare

O nouă lege aprobată în Grecia prevede că orice persoană care are în posesie un joc electronic - chiar dacă este vorba doar de un telefon mobil - poate primi pedepse cu închisoarea considerabile.

Mii de turiști care vizitează Grecia se află fără să știe în pericolul de a fi arestați pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp pentru posesia de jocuri video portabile sau de telefoane mobile cu jocuri încorporate.

Guvernul grec a interzis toate jocurile electronice pe întreg teritoriul Greciei, inclusiv cele de pe computerele personale, de pe telefoanele mobile și consolele portabile stil Game Boy.
Legea Nr. 3037, aprobată la sfârșitul lunii iulie, interzice foarte explicit jocurile "cu mecanisme electronice și software" în locurile private și publice, în prezent existând mii de oameni care au fost deja amendați cu zeci de mii de euro pentru că au fost prinși jucând sau pentru că posedau jocuri.

Internet Cafe-urile au voie să opereze în continuare, dar în cazul în care un client este prins rulând orice tip de joc, chiar și șah online, proprietarul este amendat și localul închis. Legea este valabilă și pentru cetățenii străini. "Dacă știi că aceste jocuri sunt interzise aici, nu trebuie să le aduci", declară atașatul comercial al Ambasadei Greciei din Londra.

Legea a fost votată pentru a preveni jocurile de noroc ilegale. Potrivit ziarului grec Kathimerini "poliția va fi responsabilă cu prinderea celor care încalcă legea, aceștia fiind pasibili de amenzi între 5000 și 75000 de euro și închisoare între o lună și 12 luni".

Această hotărâre a fost luată în luna februarie a.c., după ce guvernul grec a realizat ca nu poate să facă o delimitare clară între jocurile video inofensive și jocurile de noroc. Într-un raport online se menționează că până și vizionarea un DVD - multe dintre acestea conțin reclame la jocuri care au legătură cu filmul respectiv - s-a soldat cu arest și o amendă de 10.000 de euro.

Reacția comunității gamer-ilor din Grecia a fost un amestec de șoc, neîncredere și furie. Unul dintre siturile web specializate, www.gameland.gr, a inițiat o petiție și o listă de știri dedicată acestei interdicții, furnizând și varianta în engleză a respectivei legi cât și mesaje de suport din întreaga lume.

"Încercăm să organizăm un protest împotriva acestei legi", spune Petros Tipis, reprezentant al companiei de jocuri Reload Entertainment, din Salonic. "În cazul în care inculparea acuzaților va deveni realitate, industria de jocuri din Grecia va trimite cazul la Curtea Europeană".

În același timp, Tipis a declarat pentru ZDNet UK că o mulțime de greci sunt speriați de noua lege, și a continuat spunând că legea afectează chiar și jocurile care vin odată cu Windows-ul, fiind o hotărâre incorectă, nedreaptă și care a fost introdusă mult prea repede.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro