Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Octombrie 2002

Activități MCTI în luna august

  • A fost lansat un nou sit al MCTI, realizat de firma InterAKT Online. Principalele caracteristici de interactivitate ale noului sit sunt: posibilitatea de personalizare a paginii web, în funcție de opțiunea vizitatorului (acesta își poate configura pagina de start astfel încât la fiecare vizită și autentificare să acceseze automat anumite secțiuni); acces direct și rapid prin intermediul poștei electronice la toate comunicările publice ale MCTI, sau la o selecție a acestora în funcție de zona de interes a utilizatorului; consultare a opiniei publice prin intermediul Forum-ului; sondare de opinie pe diverse teme; posibilitatea de înscriere și consultare a directorului de companii TI&C din România. Comunicarea către situl MCTI va fi efectuată de două categorii de utilizatori: utilizatori înregistrați și utilizatori neînregistrați. Utilizatorii înregistrați pot să se aboneze la comunicările MCTI în funcție de temele lor de interes, primind mesaje în format electronic, text sau HTML. Utilizatorii înregistrați vor beneficia și de o serie de funcționalități speciale. Situl este bazat în totalitate pe soluții open-source și folosește un standard deschis pentru publicarea de documente (HTML).
  • Sub patronajul MCTI a fost lansată cea de-a doua ediție a festivalului de web design Internetics, dedicat promovării calității conținutului digital în internetul românesc și recompensării excelenței în web-design.
  • Cu ocazia Conferinței Ministeriale Pan-Europene în pregătirea Summit-ului Mondial pentru Societatea Informațională, care se va desfășura la București în perioada 7 - 9 noiembrie 2002, va fi organizată o expoziție de proiecte de e-Government provenind din cele 55 de țări membre ale Comisiei Economice ONU pentru Europa (UN/ECE). Expoziția va fi deschisă pe toată durata conferinței de la București, la Palatul Parlamentului, între orele 9-21, și va oferi participanților ocazia de a-și promova aplicațiile informațice la cel mai înalt nivel, în fața unui public cunoscător, iar vizitatorilor șansa de a cunoaște îndeaproape exemple concrete de implementare a conceptului de guvernare electronică. Într-o secțiune specială, expoziția va reuni și proiecte informatice create de tineri. Formularele și procedura de înscriere în expoziție sunt disponibile pe situl Conferinței Regionale Ministeriale, www.wsis-romania.ro, de pe data 12 august 2002.
  • În cadrul procesului de licitație pentru proiectul "Portal pentru acces la servicii de e-Government", în urma aplicării algoritmului prevăzut în caietul de sarcini, punctajul maxim a fost obținut de SC Microsoft SRL, a cărei ofertă a fost declarată câștigătoare. Criteriul aplicat pentru atribuirea contractului de achiziție publică a fost "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic". Proiectul va facilita transformarea modului de organizare a sectorului public și va contribui la îmbunătățirea serviciilor publice, la eficientizarea acestora și la adaptarea lor pentru a răspunde cerințelor cetățenilor. Prin introducerea acestui sistem, Guvernul României va contribui la reducerea birocrației, la creșterea transparenței și la dezvoltarea de servicii interactive determinând astfel participarea interactivă a cetățenilor la procesul democratic. Proiectul constă în realizarea unui portal de tip "one-stop-shop" care va asigura accesul la servicii de e-government precum și schimbul de informații/documente în format electronic între agențiile guvernamentale beneficiare. Portalul va fi centralizat în jurul unui "hub" furnizând acces prin mijloace electronice la sistemele din interiorul uneia sau a mai multor instituții publice (agențiile guvernamentale beneficiare).

    Au mai participat cu oferte firmele: Total Soft, UTI Grup, Advantage Software Factory, Siveco România, IQ Software, Romsys, Radix, Sobis Solutions, Scop Computers, Tornado Sistems, Ager Business Tech, Prosys.

  • Licitația pentru proiectul "Portal conținând formulare ale administrației publice pentru relația cu cetățeanul și mediul de afaceri" a fost câștigată de firma SOFTWIN. Criteriul aplicat pentru atribuirea contractului de achiziție publică a fost "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic". Proiectul constă în realizarea unui portal de tip "one-stop-shop" care va asigura accesul la formulare ale administrației publice utilizate frecvent pentru relația dintre aceasta și cetățeni, respectiv mediul de afaceri. Portalul va furniza informații la cerere, pe principiul "aici și acum", astfel încât cetățeanul va fi mai aproape de administrația publică, care va răspunde mai eficient și mai eficace la solicitările cetățenilor și ale mediului de afaceri. Sistemul va permite accesarea acestor informații și în afara programului de lucru a personalului din administrația publică. Cetățenii vor putea completa formularul "off-line" (sau "on-line" - acolo unde este cazul) folosind îndrumare (norme) de completare și le vor putea transmite către agenții deja corect completate, economisind astfel atât din propriul lor timp, cât și din timpul funcționarilor publici.

    La licitație au mai participat firmele: Securenet și Prima Ltd. (ofertă comună), Tornado Sistems, Power Net Consulting, Scicco Electronics, UTI Grup, Romsys, Siveco România, Total Soft, I.Q Software, Softnet Services, Sobis Solutions, Ager Business Tech, S&T România, Kepler Prodimpex, Compaq Computer România, Intrarom, Art-Net.
  • În cadrul procesului de licitație pentru proiectul "Portal cu informații privind serviciile de sănătate", în urma aplicării algoritmului prevăzut în caietul de sarcini, punctajul maxim a fost obținut de Compaq Computer România, a cărei ofertă a fost declarată câștigătoare.

    Sistemul va conține o bază de date realizată cu sprijinul instituțiilor din domeniul sanitar. Această bază de date va conține titluri, descrieri și va furniza informații cu privire la serviciile medicale și la resursele din domeniu pe care un cetățean le poate accesa. Sistemul va prezenta ultimele noutăți în domeniul sanitar, știri și trimiteri către situri web ale diferitelor agenții guvernamentale din domeniul medical, asociații non-profit, universități etc. Sistemul va avea implementate mecanisme de căutare pentru regăsirea facilă a informației și instrumente pentru furnizarea și administrarea facilă a conținutului digital. Instituțiile publice din domeniul medical/sanitar vor publica prin intermediul sistemului informații cu privire la disponibilitatea serviciilor în spitale, specialități și proceduri utilizate în fiecare unitate medicală, adrese, orarul consultațiilor etc. Pentru această licitație au fost depuse 19 oferte din partea firmelor: Tornado Sistem, Lasting System, Total Soft, ICCO Electronics, S&T Romania, Ager Business Tech, Secure Net & Prima Limited (ofertă comună), Kepler Prod Impex, Romsys, UTI Grup, Pro Sys, Genesis, IQ Software, Advantage Software Factory, Siveco, Compaq, Art Net, Intrarom, Logic Max.
  • Licitația pentru proiectul "Extinderea sistemului privind indicatorii e Europe+" a fost câștigată de INTRAROM S.A., care a întrunit cel mai mare punctaj și a avut cea mai valoroasă ofertă tehnică propusă, în raport cu oferta financiară. Proiectul "Extinderea sistemului privind indicatorii e Europe+" vizează realizarea unei aplicații care să permită colectarea on-line și prezentarea datelor necesare monitorizării evoluției domeniului Tehnologiei Informatiei, precum și calcularea unor indicatori de creștere a acestui domeniu. La licitație au mai participat firmele Total Soft, Siveco România, Prosys (ofertă comună cu Interakt), Siemens Business Service.

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro