Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Editorial PC Magazine Romania, Octombrie  2002

Reîntoarcerea din vacanță

Mihaela Cârstea
Director
PC Magazine România

Motto:
"Am vrut să mă schimb pe unul mai bun,
L-am căutat cu lumânarea,
Înalt ca bradul, curat ca floarea..."
- Marin Sorescu

Gata cu vacanța. Gata cu nostalgiile.
Pauza s-a terminat, toți capul (nu, nu la fund, ca într-un binecunoscut banc) la contribuție să îndeplinim ce ne-am propus.
Toamna este anotimpul în care întrevezi că se apropie sfârșitul de an și constați că nu prea stai bine cu bilanțul activităților pe care ți le propusesei. Și atunci ai trei (3) opțiuni: ori zici că nu are nici un rost să te zbați că tot nu ai șansa să obții ceva mai bun și dacă va fi să ai noroc, vei izbândi și fără efort, dacă nu - oricum este inutil; ori te ambiționezi, îți pui imaginația, intuiția, cunoștințele la contribuție și încerci să faci în 4 luni ce n-ai reușit în X (unde X>=8); ori continui eforturile în mod constant, căutând noi direcții, ținând pas cu tendințele și opțiunile pieței, convins fiind că drumul spre succes nu se face în salturi.

La categoria optimiști incorigibili se află și echipa de la Agora Media, firma care realizează revistele (în ordinea cronologică a apariției lor pe piață): Net Report, Ginfo, PC Magazine România și eWeek România.

Decanul de vârstă a împlinit un deceniu de existență, fiind cea mai veche revistă TI în viață. 10 ani sunt mulți, sunt puțini? Depinde cum privești lucrurile. Oricum este revista de suflet a multor specialiști români de aici sau de oriunde din lume. În cei zece ani de existență am asistat la schimbări majore atât de conținut cât și de format, și era normal să se întâmple așa. În 1992, numărul cărților dedicate domeniului erau puține, centre de instruire insuficiente, și atunci o revistă de informatică încerca să suplinească aceste neajunsuri. Și PC Report-ul, pentru că acesta a fost primul nume al revistei, o realiza cu deosebit succes. Dincolo de profesionalism, varietatea temelor abordate făcea ca oricine să găsească ceva instructiv de citit. Îmi amintesc că singurul lucru pe care li-l reproșam atunci era că nu se prea respecta o anumită dată de apariție și trebuia să tot întreb pe la chioșcuri dacă a apărut. Între timp formatul de ziar cu multe fascicule, în care a fost tipărită câțiva ani buni, s-a schimbat pe ceva mai atractiv, acela de revistă color. Apăruseră și alte reviste cu un aspect mai agreabil și trebuia ținut seama de dorința cititorilor de îmbunătățire a look-ului. La aniversarea a 100 de numere (8 ani și ceva) s-au mai produs câteva schimbări esențiale: orientarea mai pregnantă spre tematici legate de rețele, de unde și transformarea unei părți a numelui, din PC în NET. Acum, la 10 ani, vom asista la o nouă modificare esențială. Revista nu se va mai adresa specialiștilor, ca până acum, aceștia având alte surse de informare, ci segmentului de utilizatori pentru care calculatorul personal este un instrument de lucru, o revistă a soluțiilor concrete, orientată în special spre firmele mici sau mijlocii. Le dorim succes!

A doua ca vârstă este revista Ginfo sau Gazeta de informatică, ce își urmează excelent menirea de a forma programatori de înaltă calitate. Majoritatea câștigătorilor concursurilor interne și internaționale de programare și programatorii români s-au numărat printre rezolvitorii de probleme ai acestei gazete. În mare, segmentul de cititori ai revistei este format din elevi și studenți, dar există și alți pasionați. La o tragere la sorți legată de o campanie specială de abonamente pentru publicațiile Agora, s-a întâmplat ca persoana care a câștigat marele premiu să fie o cunoștință a mea, absolventă a Facultății de Matematică, în vârstă de peste 35 de ani. Întrebând-o la ce publicație s-a abonat, mi-a răspuns oarecum mirată că nu îmi dau seama de evidență - Ginfo. Oare ce ar putea citi altceva un absolvent de Matematică?

Ei, și iată că am ajuns în enumerarea mea la PC Magazine. O revistă ce bate binișor spre 4 ani și care sperăm, noi ce o realizăm, că vă ține la curent cu noutățile din domeniul atât de dinamic al tehnologiilor informaționale și de comunicații, acoperind o gamă variată de aspecte și platforme, cu abordări atât teoretice cât și practice. Știm că nu stăm foarte bine la capitolul comunicării cu cititorii, dar vom încerca să îmbunătățim acest aspect în special prin realizarea unui forum pe noul sit al revistei, ce va deveni funcțional în această toamnă. Ca și celelate reviste ale grupului Agora Media și PC Magazine a devenit o unitate de profit independentă, ceea ce sperăm că va avea consecințe favorabile sub toate aspectele. Ceea ce veți sesiza în primul rând voi cititorii noștri va fi înlocuirea personajului de la pagina 2. În locul meu va fi Dan Șerbănescu, noul redactor șef al publicației, cu care ar fi trebuit să vă întâlniți deja din acest număr, dar care la predarea revistei se afla în Silicon Valley la IDF (Intel Development Forum). De la el veți afla în numărul de noiembrie care sunt tendințele pe piața microprocesoarelor și ce surprize ne mai rezervă cei de la Intel .

Cea mai tânără publicație a grupului Agora este eWeek, un săptămâmal de afaceri distribuit pe bază de abonament. Cred că majoritatea celor care sunt interesați de astfel de teme îl cunosc deja. Ca noutate: vor avea cât de curând o pagină web cât se poate de interesantă și utilă.

Ce schimbări ne va mai aduce toamna 2002? Absența târgului IFABO. Permisul de conducere a calculatorului. Târgul de software Binary, aflat la a cincea ediție. Al treilea forum pan-balcanic pe probleme de tehnologia informației. Și sperăm multe alte acțiuni interesante. Fiți cu ochii și pe ei, dar și pe noi pentru că, așa cum era și firesc, mai ascundem niște ași în mânecă.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro