Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Ianuarie 2002

aspecte din viața comunității informatice
O prezență din ce în ce mai activă pe piața românească

Moment din timpul conferinței de presă.
De la stânga la dreapta: Marcus Dekan, Adrian von Hammerstein, Calin Piescu

Anul 2001 a marcat o creștere importantă a vânzărilor produselor Fujitsu Siemens Computers pe piața românească pe ambele componente ale noii direcții strategice ale companiei: Business Critical Computing și Mobility. Potrivit studiilor IDC, Fujitsu Siemens Computers ocupă locul al patrulea în privința numărului de notebook-uri vândute în cel de-al doilea trimestru al anului 2001 (anul fiscal începe la 1 aprilie), ceea ce reprezintă o creștere cu 439,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Este de subliniat faptul că rezultatele au fost obținute ca urmare a vânzărilor cu amănuntul, ne existând contracte majore care să includă aceste echipamente). Cota de piață a companiei este, în acest trimestru, de 6,9%, comparativ cu 2,1% în trimestrul al doilea 2000. Pe direcția Business Critical Computing rezultatele au fost și mai spectaculoase: locul al treilea, cu o cotă de piață de 10,4%, reprezentând o creștere de 2425% față de aceeași perioadă a anului trecut, ca număr de unități vândute. Un rol important la obținerea acestor rezultate l-au avut două proiecte importante în care a fost implicată compania, unul dintre acestea fiind la Ministerul de Interne.

Ca urmare a acestei ascensiuni, în luna aprilie a anului 2002 va fi deschisă reprezentanța din România a companiei, ținta urmărită pentru acest an fiind de a reprezenta 5% din piață.

Un semnal important datorat evoluției pe piața românească a afacerilor companiei, precum și a potențialului acesteia, l-a reprezentat și includerea țării noastre în prima vizită efectuată imediat după numirea sa de Adrian von Hammerstein, noul Președinte și CEO al Fujitsu Siemens Computers. "În urma succesului înregistrat de Fujitsu Siemens Computers, mă voi concentra pe impunerea și promovarea reorientării strategice a companiei. Ne-am definit strategia în ceea ce privește segmentele cheie de Mobility și Business Critical Computing, iar în lunile și anii ce vor urma activitățile noastre se vor concentra pe aceste segmente esențiale într-o măsură și mai mare. Clienții noștri trebuie să ne perceapă ca pe compania TI de vârf pentru produse, soluții și servicii în domeniile mobilității și Business Critical Computing" - a declarat Hammerstein la conferința de presă organizată pe 4 decembrie la Hotel Marriott din București.

La această conferință de presă a fost prezent și Marcus Dekan, Vicepreședinte al Fujitsu Siemens Computers Austria, un bun cunoscător al pieței românești, ce urmează ca și în continuare să supervizeze și să ajute dezvoltarea afacerilor companiei în zona geografică de care aparține România. - MC

Detalii la: www.fujitsu-siemens.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

Concurs de fizica pe Web

www.agora.ro

BitDefender + Abonament PC Magazine

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro