Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Ianuarie 2002

aspecte din viața comunității informatice
Nokia lansează în România primul său terminal GPRS

Crenguța Roșu, DC Communications, și Radu Cozma, Nokia Mobile Phones România

Nokia Mobile Phones România a lansat pe 26 noiembrie 2001 primul său terminal GPRS pe piața din România. Nokia 8310, care are un design atrăgător și oferă multiple posibilități de adaptare la stilul propriu, intră pe piața locală odată cu introducerea serviciilor GPRS (General Packet Radio Service) de către o parte din operatorii locali.

Tehnologia GPRS oferă utilizatorilor de telefoane mobile acces IP continuu la serviciile operatorilor și la internet, într-o primă fază urmând a deveni purtătoare a serviciilor WAP. Telefoanele echipate cu GPRS pot utiliza resursele radio în rețelele GSM atunci când sunt date de trimis sau recepționat. Sistemul presupune taxarea numai pentru transferurile de date efectuate, însă schema de taxare efectivă poate varia în funcție de operator.

"De îndată ce au fost introduse seviciile GPRS pe piața locală, Nokia a oferit produsul său specific celor interesați. Este de asemenea remarcabil că, în același timp, Nokia 8310 oferă facilitățile sale și utilizatorilor de servicii clasice de telefonie mobilă", a spus Radu Cozma, Sales Manager la Nokia Mobile Phones România, comentând asupra momentului ales pentru lansarea Nokia 8310.

Design-ul tridimensional al modelului Nokia 8310 este conceput special pentru cei care doresc să fie în pas cu moda. Peste 160 de combinații de culori sunt disponibile pentru fețele sale, iar îmbinarea dintre acestea și cadrul translucid al ecranului oferă efecte cu totul unice. Pe lângă serviciul WAP, apelarea vocală și serviciul de voce clasic, Nokia 8310 include posibilitatea ascultării posturilor de radio FM și înregistrării de informații vocale de până la 3 minute.

Penetrarea telefoniei mobile a ajuns, la sfârșitul trimestrului III, la aproximativ 15% (creșterea față de finele anului trecut fiind de aproximativ 34%). A crescut de asemenea preferința pentru utilizarea telefoanelor mobile în scop personal (cu 3%, până la nivelul de 45%) ceea ce demonstrează faptul că telefonia mobilă se integrează în viața cotidiană a publicului din România.

Nokia a înregistrat o creștere a interesului pieței locale față de terminalele sale. Conform studiilor de piață realizate la sfârșitul trimestrului II, 79% dintre cei care plănuiesc achiziționarea unui terminal ar opta pentru un Nokia. -

Detalii la: www.nokia.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro