Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuii   
Cartea de oaspei   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Ianuarie 2002

aspecte din viaa comunitii informatice
Nokia lanseaz n Romnia primul su terminal GPRS

Crengua Rou, DC Communications, i Radu Cozma, Nokia Mobile Phones Romnia

Nokia Mobile Phones Romnia a lansat pe 26 noiembrie 2001 primul su terminal GPRS pe piaa din Romnia. Nokia 8310, care are un design atrgtor i ofer multiple posibiliti de adaptare la stilul propriu, intr pe piaa local odat cu introducerea serviciilor GPRS (General Packet Radio Service) de ctre o parte din operatorii locali.

Tehnologia GPRS ofer utilizatorilor de telefoane mobile acces IP continuu la serviciile operatorilor i la internet, ntr-o prim faz urmnd a deveni purttoare a serviciilor WAP. Telefoanele echipate cu GPRS pot utiliza resursele radio n reelele GSM atunci cnd sunt date de trimis sau recepionat. Sistemul presupune taxarea numai pentru transferurile de date efectuate, ns schema de taxare efectiv poate varia n funcie de operator.

"De ndat ce au fost introduse seviciile GPRS pe piaa local, Nokia a oferit produsul su specific celor interesai. Este de asemenea remarcabil c, n acelai timp, Nokia 8310 ofer facilitile sale i utilizatorilor de servicii clasice de telefonie mobil", a spus Radu Cozma, Sales Manager la Nokia Mobile Phones Romnia, comentnd asupra momentului ales pentru lansarea Nokia 8310.

Design-ul tridimensional al modelului Nokia 8310 este conceput special pentru cei care doresc s fie n pas cu moda. Peste 160 de combinaii de culori sunt disponibile pentru feele sale, iar mbinarea dintre acestea i cadrul translucid al ecranului ofer efecte cu totul unice. Pe lng serviciul WAP, apelarea vocal i serviciul de voce clasic, Nokia 8310 include posibilitatea ascultrii posturilor de radio FM i nregistrrii de informaii vocale de pn la 3 minute.

Penetrarea telefoniei mobile a ajuns, la sfritul trimestrului III, la aproximativ 15% (creterea fa de finele anului trecut fiind de aproximativ 34%). A crescut de asemenea preferina pentru utilizarea telefoanelor mobile n scop personal (cu 3%, pn la nivelul de 45%) ceea ce demonstreaz faptul c telefonia mobil se integreaz n viaa cotidian a publicului din Romnia.

Nokia a nregistrat o cretere a interesului pieei locale fa de terminalele sale. Conform studiilor de pia realizate la sfritul trimestrului II, 79% dintre cei care plnuiesc achiziionarea unui terminal ar opta pentru un Nokia. - D

Detalii la: www.nokia.ro


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - Lifes Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro