Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Ianuarie 2002

aspecte din viața comunității informatice
The European Conference on Knowledge Management (ECKM) - 2001

Un grup de participante la ECKM 2001: Gabriela Avram (RO), Anna Vasconcellos(UK) și Marta Ferreira (Brazilia)

Conferința Europeană pe tema managementului cunoștințelor s-a desfășurat anul acesta în perioada 8-9 noiembrie 2001 la Bled, în Slovenia, fiind găzduită de moderna instituție IEDC - Bled School of Management (www.iedc.si). Conferința a fost organizată, ca și anul trecut, de Management Center International din Marea Britanie (www.mcil.co.uk), sub conducerea Prof.dr. Dan Remenyi, centru care este organizatorul altor două conferințe europene de prestigiu: cea dedicată evaluării TI, și cea dedicată e-Government-ului.

Conferința s-a constituit într-un forum pentru universitari și practicieni interesați de tema managementului cunoștințelor și de procesul de învățare la nivelul organizației. Domeniul fiind extrem de vast și de complex, a fost abordat atât din perspectiva științei calculatoarelor și a teoriei informației, cât și din perspectiva teoriei macro-economice, a managementului strategic și a managementului resurselor umane, a capitalului intelectual și a științelor comportamentale, pentru a numi doar câteva dintre abordări.

Acest eveniment este un punct central al acestei comunități și ediția de anul acesta s-a bucurat de contribuții din partea unor universitari și practicieni din 21 de țări (Africa de Sud, Australia, Austria, Brazilia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, România, Spania, Suedia, Marea Britanie, SUA și Iugoslavia).

Conferința a fost prezidată de Prof. Roy Williams, de la Universitatea Reading din Marea Britanie, și de Prof. Danica Purg, decan și director al instituției gazdă, IEDC - Bled School of Management. Datorită complexității tematicii, prezentările de lucrări și discuțiile au trebuit să se desfășoare în trei secțiuni paralele. Lucrările s-au concentrat asupra următoarelor domenii ale managementului cunoștințelor: strategii, sisteme de management al cunoștințelor specifice unor anumite contexte, modele și metode de management al cunoștințelor, schimbări la nivelul organizațiilor, probleme specifice și cultura organizațională, rezultate ale cercetărilor, aplicații ale teoriei, rețele de management și partajare a cunoștințelor.

Printre participanți s-au numărat atât tineri doctoranzi, veniți din toate colțurile lumii, dar și nume de marcă, cum sunt Daniele Chauvel și Charles Despres, care au creat Institutul Theseus, la Sophia Antipolis, în sudul Franței, în care s-au desfășurat cercetări ale căror rezultate au rămas de referință în domeniu. Pe lângă universitari, au participat mulți practicieni, care au abordat studiul domeniului determinați fiind de nevoile concrete din firmele lor: Unisys Corporation, EDS, Volvo, Ernst & Young, care au prezentat în cadrul conferinței rezultatele obținute în aceste firme. Managementul cunoștințelor este mai mult ca oricând în atenția companiilor internaționale, reprezentând pentru multe dintre ele principala sursă de avantaj competitiv. - Gabriela Avram

Detalii la: www.mcil.co.uk/2a-eckm2001-proceedings.htm


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro