Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Comentarii și interviuri - PC Magazine Romania, Ianuarie  2002
Am fost întotdeauna orientați spre dezvoltarea tehnologiilor noi. Am privit în viitor și am dorit mereu să aducem
lucruri noi.

Dieter Neman, Area Manager Plextor

Piața românească răspunde bine la produsele Plextor

Profitând de invitația adresată reprezentanților firmei Plextor, lider mondial în producția de unități optice, de către importatorul unic în România, firma ICG-Romsoft, ne-am întâlnit cu Dieter Neman, Area Manager, și Tim Lauwers, International Sales Assistant. Discuția s-a axat în principal pe strategiile și planurile de viitor ale firmei Plextor în România și pe plan mondial.

PC Magazine: Bine ați venit în România! Care sunt obiectivele pe care vi le-ați propus la această vizită?

Dieter Neman: Deși mi-ar fi făcut plăcere, nu am timp pentru a vizita Bucureștiul. Cu un număr de 55 de distribuitori în 35 de țări nu avem foarte mult timp. Încercăm totuși să discutăm cu fiecare în parte, în măsura posibilitățior, în condițiile proprii fiecărei țări. Este prima noastră vizită oficială în România și aceasta se datorează și rezultatelor pozitive apărute în urma colaborării noastre cu firma International Computer Group. Avem un sentiment plăcut observând că piața românească de TI este în creștere.

PC Magazine: Cum se situează piața românească din punctul de vedere al produselor Plextor față de cea mondială?

Dieter Neman: Piața românească răspunde bine la produsele Plextor. În alte țări, de exemplu Olanda, Scandinavia, costurile echipamentelor noastre sunt mai ridicate. Cel mai mare volum de vânzări în Europa se realizează în Germania.

PC Magazine: Primele echipamentele Plextor aveau interfață SCSI, apoi au apărut modelele cu interfață IDE și în cele din urmă conectarea s-a realizat prin intermediul portului USB. Se anunță vreo unitate cu conectare pe port IEEE 1394 (FireWire)?

Dieter Neman: Lucrăm la un proiect pentru FireWire dar acesta nu este încă gata. Sperăm să-l putem lansa pe piață la începutul anului 2002.

Deocamdată am optat pentru portul USB 2.0. USB 1.1 este foarte folosit în acest moment pe PC-uri și laptopuri. Este mult mai ieftin din punct de vedere al producției, fiind diferențe majore în ceea ce privește costurile, comparativ cu FireWire. Un alt motiv ar fi acela că USB 2.0 este mai rapid față de celelalte versiuni (rată de transfer de 480 Mbps), este acceptat de Windows XP, deci un suport foarte bun pentru aceste sisteme de operare. Este foarte important faptul că majoritatea echipamentelor externe folosesc conexiuni USB.

PC Magazine: Înregistrați un succes important pe piață. Acest lucru se datorează în mare parte implementării de către Plextor a celor două tehnologii: BurnProof și Power Rec, care asigură un grad mare de reușită în procesul de scriere. Să ne așteptăm la noi tehnologii?

Dieter Neman: Am fost întotdeauna orientați spre dezvoltarea tehnologiilor noi. Am privit în viitor și am dorit mereu să aducem lucruri noi. Subiectul actualelor cercetări este o tehnologie nouă, multistrat, care va permite atingerea unor capacități de stocare uriașe, mult mai mari decât cele ale DVD-urilor. Nu știm momentul în care se va lansa această nouă tehnologie, acest lucru necesitând un timp mai îndelungat. Sigur că celelalte tehnologii rămân active, dat fiind randamentul ridicat pe care îl înregistrează. Utilizatorul va decide standardul ce va fi adoptat.

PC Magazine: Cu toții realizăm că încet, încet, CD-urile sunt înlocuite de DVD-uri. Există în proiect o unitate DVD-RAM?

Dieter Neman: Într-adevăr, unii afirmă că CD-ul va fi înlocuit în scurt timp de către DVD. Eu cred că CD-ul are încă un rol destul de important în industria calculatoarelor. Acest lucru se datorează în mare parte noilor modele de inscriptoare folosite pe scară largă. A fost realizat de curând un produs nou, cu o viteză mult îmbunătățită (este vorba de o unitate externă cu viteză de scriere de 24x), a cărui lansare va fi făcută în scurt timp. Produsul este prezentat deja pe situl nostru.

Există încă o cerere mare din partea pieței pentru CD-uri.

În legătură cu unitățile DVD-RAM, pentru moment nu avem un astfel de echipament. La începutul anului se va decide pe ce model vom merge mai departe.

PC Magazine: Care sunt planurile majore pe care le are compania pentru anul 2002?

Dieter Neman: Dorim să creștem cât mai mult, atât în România, cu ajutorul partenerului nostru ICG-Romsoft, cât și pe plan mondial.

PC Magazine: Ce ați dori să mai adăugați?

Dieter Neman: În primul rând, salut cititorii revistei PC Magazine. Vă urez la cât mai multe ediții și sper să ne întâlnim cu PC Magazine cât mai des.

A consemnat Cristian Lăcraru


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro