Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Comentarii și interviuri - PC Magazine Romania, Aprilie  2001
"Dacă luăm în considerare totalitatea informațiilor care circulă în întreaga lume, numai 3-5% din acestea sunt tipărite pe hârtie"

CHRIS PRIVON
Product Development Manager
shared LaserJet solutions,
Hewlett-Packard

Dincolo de alb și negru

Dumitru Niculescu

Interviul a fost realizat cu ocazia conferinței "Beyond Black and White", prilejuită de lansarea noii game de imprimante laser monocrom Hewlett-Packard. Evenimentul a avut loc în peioada 7-9 martie 2001 la Florența, Italia

PC Magazine: Cum vede Hewlett-Packard viitorul sistemelor de tipărire?

Chris Privon: Viitorul sistemelor de tipărire este un domeniu față de care HP a manifestat întotdeauna un interes deosebit.

Există un studiu care arată că dacă luăm în considerare totalitatea informațiilor care circulă în întreaga lume, numai 3-5% din acestea sunt tipărite pe hârtie. Celelalte 95 de procente circulă sub alte forme. Și cred că dacă aruncăm o privire asupra internetului, cu o cantitate atât de mare de informații disponibile în format digital, ne gândim că o parte din aceste informații vor trebui tipărite mai devreme sau mai târziu pe hârtie. Așa că am început să studiem diferitele piețe, în special piața tipăririi offset, pentru a găsi noi modalități de a le atrage spre echipamentele oferite de noi. În acest punct am înțeles că unul din capitolele la care mai avem mult de lucru este reprezentat de aplicațiile software. Și astfel au luat naștere Embedded Virtual Machine și Embedded Web Server, aplicații despre care tot mai multă lume vorbește astăzi.

Pe de altă parte, cu siguranță că viteza de tipărire este și va rămâne un punct cheie. În acest moment avem acces la toate cele trei tehnologii de tipărire, pe care noi le considerăm importante: jet de cerneală, laser și mai nou LEP (Liquid ElectroPhotography), prin intermediul unei înțelegeri pe care am făcut-o recent cu compania israeliană Indigo. Aceștia sunt pionierii tehnologiei LEP, reușind să obțină rezultate fantastice în cazul tipăririi rapide pe suport de format mare. Noi dorim să studiem în profunzime această tehnologie, pentru a vedea care sunt posibilitățile de dezvoltare pe termen lung.

Ceea ce este sigur însă, documentele tipărite pe hârtie vor rămâne un element de bază în cadrul modalităților prin care oamenii au acces la informație. În timp ce cantitatea de informație disponibilă este într-o continuă creștere, procentul de pagini tipărite scade, dar numărul efectiv de documente tipărite pe hârtie rămâne în creștere.

PC Magazine: Care sunt pașii făcuți în direcția simplificării procesului de întreținere și administrare a imprimantelor?

Chris Privon: Noi considerăm cartușul de toner ca fiind unul din elementele fundamentale, atunci când vorbim despre fiabilitatea unei imprimante, așa că am continuat să lucrăm la cartușe de toner de capacități tot mai mari, care să necesite cât mai puține intervenții din partea utilizatorului. În al doilea rând, cred că noile tehnologii integrate Virtual Machine și Web Server sunt niște instrumente extrem de importante, permițând alertarea administratorilor atunci când există o problemă, cum ar fi epuizarea tonerului sau funcționarea incorectă a anumitor componente. În acest fel se economisește foarte mult timp, care se pierdea de obicei cu diagnosticarea și remedierea unei defecțiuni. Odată cu dezvoltarea tehnologiilor de tipărire, noi vom continua să aducem îmbunătățiri, prin ieftinirea costurilor de utilizare și simplificarea procesului de întreținere.

PC Magazine: Ce ne puteți spune despre tehnologiile inteligente concepute pentru a ușura munca utilizatorilor?

Chris Privon: Așa cum am mai spus, unul din elementele cheie în obținerea unor rezultate de calitate este cartușul de toner. Vom continua să lucrăm la niște formule mai bune de toner, vom continua să proiectăm cartușe de toner cu capacitatea de a ajusta calitatea tipăririi, în așa fel încât de la prima și până la ultima pagină calitatea documentelor să fie aceeași. În acest fel, nu va mai fi nevoie de binecunoscuta "scuturare manuală" a cartușului, pentru a evita producerea de pagini tipărite prost.

În același timp, mai avem multe de făcut în privința driverelor. Dorim să oferim utilizatorilor drivere care să le permită nu numai prelucrarea documentelor text, ci și a graficelor și a imaginilor. De asemenea, dorim să aducem îmbunătățiri modului în care culorile sunt prelucrate pentru a fi transformate în nuanțe de gri. Iar toate aceste procese trebuie să se facă rapid, prin echiparea imprimantelor cu procesoare mai puternice.

PC Magazine: Spuneți-ne câteva cuvinte despre integrarea sistemelor de tipărire cu tehnologiile wireless, de tipul PDA, telefoane mobile, laptop-uri.

Chris Privon: Hewlett-Packard oferă de câtva timp porturi infraroșu pe unele modele de imprimante, dar acestea erau mai mult orientate către PC. Echipamentele de tip PDA sau alte echipamente de comunicații mobile devin instrumente esențiale în munca noastră de zi cu zi. Odată cu răspândirea tot mai largă a acestora, am realizat că utilizatorii lor doresc niște imprimante care să poată prelua informația înmagazinată în aceste echipamente și să o redea sub formă tipărită. Chiar dacă nevoile de tipărire ale utilizatorilor de echipamente mobile nu se vor ridica la necesitățile utilizatorilor de PC-uri, aceștia tot vor dori să tipărească o serie de informații. Așa că am încheiat câteva înțelegeri cu Bluetooth, pentru integrarea tehnologiei Bluetooth cu sistemele noastre de tipărire, prima concretizare a acestei relații fiind imprimanta DeskJet 955c.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro