Computer Press Agora
Votați pentru noi



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




PC Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   





Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Întâlnirea utilizatorilor Geo-Strategies 2000

În zilele de 15-16 noiembrie s-a desfășurat la sediul BRD Predeal întâlnirea anuală a utilizatorilor Geo Strategies, cea mai extinsă organizație independentă de cartografiere în Europa Centrală și de Est. Înființată în anul 1993 la Sibiu, Geo Strategies este la ora actuală lider pe piața GIS românească, având în portofoliu clienți prestigioși. Câteva exemple în acest sens ar fi Mobifon, Mobilrom, Coca-Cola, Shell, Rank Xerox și mulți alții. Întâlnirea a fost destinsă, organizatorii având un merit deosebit în construirea unei atmosfere relaxate și chiar intime, atmosferă care a atins astfel chiar scopul declarat al departamentului de marketing al firmei: reunirea tuturor utilizatorilor de soluții Geo Strategies într-o mare familie. Evenimentul s-a constituit astfel într-un bun prilej pentru toți clienții Geo Strategies de a lua contact cu cele mai noi tehnologii folosite în producerea hărților digitale, dezvoltarea de software specific GIS și procesarea imaginilor satelitare. Interactivitatea și interesul dovedit pe parcursul celor două zile au demonstrat oportunitatea organizării unui asemenea eveniment, care ar putea avea un impact major în multe domenii TI&C (și nu numai) din România.

Pe parcursul celor două zile, invitați de la compania MapInfo, Germania - Annette Moritz, Business Development Manager CIS and Eastern Europe - și de la compania Karttakeskus Oy, Finlanda - Mikko Salonen, Sales Director, precum și alți distinși oaspeți din România, au subliniat importanța folosirii hărților digitale, a localizării prin GPS și a utilizării fotografiilor cu ajutorul sateliților geostaționari. Aplicațiile prezentate au demonstrat impactul potențial asupra societății noastre. Administrațiile locale (drumuri, salubrizare, urbanism, stabilire puncte de interes crescut), telecomunicațiile (gestionarea rețelelor, sisteme GSM, rutare), infrastructura rutieră (proiectare, extindere, trafic), agricultura, mediul, sănătatea (planificare rețele medicale, epidemii) și poliția (evidența populației, monitorizare rutieră, statistici ale fenomenelor infracționale), acestea sunt doar câteva din domeniile în care Geo Strategies se implică activ prin tehnologiile folosite.

Câteva dintre noutățile prezentate la întâlnirile generale au fost facilitățile oferite de versiunea 6.0 a produsului MapInfo Professional - integrarea perfectă cu web-ul, noi posibilități de reprezentare spațială, suportul pentru Oracle8i (prezent încă de la versiunea 5.5) și Acces 2000 - disponibilitatea pe piața românească a imaginilor satelitare de mare rezoluție, cu precizie de un metru, datorită sistemului IKONOS - acum de mai mare precizie datorită trecerii spre partea comercială a unor tehnologii până nu de mult inaccesibile publicului larg, precum și aplicativitatea crescută a hărților digitale în domeniul GSM și Wap - cu posibilitatea localizării și introducerii acestor hărți pe ecranele terminalelor mobile de ultimă oră (acest sistem este deja operațional în Finlanda, existând posibilitatea ca el să fie implementat în România, prin compania Mobifon). - EAL


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.