Computer Press Agora
Votați pentru noi



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




PC Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   





Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Accesul la web mai rapid, mai sigur și mai simplu

Pe 6 noimebrie, compania 3Com a lansat cel mai important set de produse comerciale de rețea din istoria sa. Noile produse vin în întâmpinarea nevoilor fundamentale ale unei companii moderne: o rețea de viteză mare, asigurarea unei conexiuni constante și sigure, totul la cel mai bun preț posibil. ,,Strategia 3Com de a oferi un nou și complet portofoliu de produse LAN, web, wireless și de voce urmărește atât asigurarea unui mediu integrat pentru clienți, cât și oferirea cadrului necesar de lucru pentru companiile secolului 21" - declară Patrick Paczkowski, analist al firmei Sterling.

Așa cum, cu ani în urmă, 3Com a fost promotoarea tranziției de la rețelele Ethernet la 10 Mbps la cele de 10/100 Mbps, în prezent compania este implicată în trecerea spre Gigabit Ethernet. Bruce Claflin, președinte și CEO al 3Com, declara cu ocazia lansării noii game de produse ,,3Com oferă Gigabit Ethernet la un preț cu 30-50% mai scăzut decât al oricărui alt furnizor de produse de rețea. Doar 3Com are experiența și expertiza de a oferi puterea Gigabit Ethernet de la backbone-ul central de date pe întreg traseul până la calculatorul de pe birou".

Unul dintre capetele de afiș ale acestei lansări l-a reprezentat noua generație a familiei de produse SuperStack - SuperStack 3 Switch 4900, ce oferă o înaltă performanță atât prin cablu convențional de cupru, cât și prin fibră, precum și comutare de nivel 3 (Layer 3 switching). Familia SuperStack 3 Switch 3300 include 6 noi modele de comutatoare stivuibile la 10/100/1000 Mbps, ușor de folosit și cu un foarte bun raport preț/performanță.

Beneficiind de performanțele acestor switch-uri, a fost lansată și o nouă linie de produse ce fac web-ul mai rapid și mai sigur, ce oferă web-caching, comutarea conținutului și securitate de tip firewall. Este de subliniat și faptul că ele sunt proiectate astfel încât operațiile de instalare și configurare să nu dureze mai mult de 15 minute, față de minimum două ore necesară produselor competitorilor săi. Toate aceste caracteristici recomandă noile soluții 3Com firmelor care nu dispun de o echipă proprie numeroasă de suport tehnic.

Ca lider de piață în America de Nord pentru segmentul IP-PBX, 3Com a adăugat suport multilingv setului de facilități telefonice oferite, făcând astfel din sistemul său de comunicații NBX alegerea potrivită pentru companiile din întreaga lume. Folosit împreună cu produsele SuperStack 3, sistemul NBX are o capacitate superioară de îmbunătățire a gradului de disponibilitate și pentru integrarea unei game largi de aplicații de date/voce convergente. Mai mult, aceste soluții alăturate alianței strategice cu marchFirst au contribuit la fondarea unui centru de soluții multimedia pentru firmele cu centre de apel mici și mijlocii - care integrează telefon, fax, web și email pentru îmbunătățirea serviciilor oferite clienților - denumit Contact Advantage.

Noua ofertă 3Com a fost completată de o suită de produse wireless, ce conține punct de acces, PC card și adaptoare USB și care reprezintă punctul de pornire al unei noi generații de săli de conferințe și de conectivitate individuală. Compania și-a asigurat completarea soluțiilor sale wireless cu noi facilități, prin achiziția la sfârșitul lunii octombrie a firmei Nomadic Technology, specializată în conectarea perifericelor de tipul imprimantelor, scanerelor și dispozitivelor de socare în rețele fără fir.

"3Com nu se aseamănă cu nici o altă companie de rețelistică, deoarece noi permitem firmelor să se concentreze pe business-ul lor și nu pe topologia de rețea." - acesta este punctul de vedere al lui Bruce Claflin, președintele și CEO 3Com. - MC

Informații suplimentare la www.3Com.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.