Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Sumar PC Magazine Romania, Aprilie  1999

Editorial

Un exercitiu de democratie - de Mihaela Carstea

Tendinte

Cipuri sclipitoare

AMD si Intel anunta deja noi cipuri care beneficiaza de tot mai multe facilitati pentru grafica si multimedia. Va putea oare software-ul sa le exploateze la intreaga putere?

Afaceri cu muzica pe Net

RIAA (Recording Industry Associatiation of America) anunta ca pregateste un nou format pentru muzica. Va supravietui MP3, favoritul piratilor, in fata adeptilor drepturilor de autor?

Notebook-uri care accelereaza

Puteti obtine performante mai bune cu notebook-ul dumneavoastra prin extinderea memoriei si schimbarea discului hard decat prin schimbarea procesorului.

Cautare video inteligenta

Firma Virage a lansat VideoLogger, un produs de catalogare automata a secventelor, care va schimba pentru totdeauna modul de productie video.

Web-ul, acum in infrarosu

Accesul fara fir la Web este din ce in ce mai facil. Infra-Com lanseaza o tehnologie ieftina, bazata pe lumina infrarosie difuza.

Ultraportabile: Categoria musca

La dimensiuni minuscule, Fujitsu LifeBook B112 si Sony VAIO PCG-C1 sunt de fapt masini Windows 98 in toata puterea cuvantului. Pe care-l preferati?

Interviu

"Evolutia pietei de calculatoare este similara cu cea de automobile"

Interviu cu Tore Hofstad, director de marketing si vanzari la Hewlett-Packard,Computer Channels Organization Eastern Region/Europe

Intre echipa unei reprezentante locale si personalul de la centrul de coordonare regional exista, asa cum este normal, un permanent dialog si o stransa colaborare. Se stabilesc de comun acord strategii comune, se urmareste cresterea segmentului de piata ocupat, incercand sa se gaseasca cele mai bune solutii in corelatie cu specificul economic al tarii respective. Si cu toate ca in prezent exista posibilitati de comunicare la distanta foarte eficiente, experienta si concluziile personale obtinute in urma unei vizite la fata locului nu pot fi inca inlocuite. Intr-o astfel de vizita a fost la Bucuresti la inceputul lunii februarie dl Tore Hofstad, cel care realizeaza de la Viena legatura HP cu reprezentanta sa din Romania.

Si cum o privire din afara a unei persoane cu multa experienta, avand cultura unei mari companii internationale, dar si cunoasterea problemelor legate de relansarea unor economii centralizate spre piata concurentiala, este intotdeauna benefica, l-am rugat pe dl Tore Hofstad sa comenteze cateva aspecte de interes.

Un simplu partener de afaceri

Interviuri cu Florina Balint (director - Romsym Data), Suzana Rusu (Senior Vice-President Salient Romania), Doina Cojocaru (director general - General Systems).

Prima impresie

O noua provocare pentru utilizatorii mobili

Pentru cei a caror activitate se desfasoara mai mult pe drum decat in birou, HP a realizat un nou portabil - HP OmniBook XE - recomandat utilizatorilor care au nevoie de acces rapid la Internet, facilitati multimedia, siguranta in folosire si usurinta in transport. HP OmniBook XE reprezinta, conform afirmatiilor doamnei Laura Demmons, director de produs, "o miscare strategica ce adauga o noua dimensiune liniei de portabile de succes produse de HP. Putem acum sa acoperim necesitatile unei game variate de clienti, oferind alternative la linia completa de calculatoare de birou. HP OmniBook XE este o solutie fiabila pentru firmele de orice dimensiune."

O tastatura si ceva

Pentru a castiga clienti, furnizorii de tastaturi incearca sa-si individualizeze produsele, cu tot soiul de gaselnite atractive, utilizand cele mai noi tehnologii. O astfel de tastatura a poposit si in laboratoarele PC Magazine Romania. Este vorba de modelul G80-11900, produs de Cherry GmbH.

Monitor pentru profesionisti

Uneori alegerea monitorului potrivit poate fi dificila. Profesionistii aspira la modele performante de varf, care pot lucra la rezolutii mari si au o diagonala de 17 pana la 21 toli. Va prezentam un monitor profesional de 17 toli, ce poate lucra la modul 1600x1200 la o rata de reimprospatare de 75Hz.. Este un model de varf ce se bucura de un real succes pe piata germana. Are numeroase certificari: MPR-II (MPR1990:10), TCO 95 si TCO 92, DHHS 21, TUV/GS, CE, ISO, NEMKO, SEMKO, DEMKO, FCCB, VCCI II, EN60950 etc.

Mai mult timp liber?

Compania inKline Global va ofera posibilitatea prin Visual Calendar Planner 4.4 si Visual Day Planner sa va puneti ordine in viata, printr-o agenda digitala performanta.

De 14 ori mai aproape

Entuziasmul nostru pentru seria Sony Digital Mavica a atins cote maxime o data cu Mavica MVC-FD91. Versiunea MVC-FD91 pastreaza cele mai bune caracteristici ale predecesorului sau, MVC-FD81, castigatorul distinctiei Editors' Choice, printre care se numara CCD-ul cu scanare progresiva de 0,63cm si 854k, rezolutia imaginii XGA (1.024x768), un LCD color de 6,35cm cu iluminare din spate, captura video, audio si a imaginilor statice, un disc flexibil standard de 3,5" pentru stocarea imaginilor si un obturator cu o viteza intre 1/60 si 1/4.000 dintr-o secunda.

Simplu, rapid si eficient

Xara 3D va ajuta sa va realizati titluri tridimensionale de o calitate profesionala, pe care sa le plasati in paginile voastre Web, in doar cinci minute.

Dezvoltare Web

Cu ColdFusion 4.0 (ColdFusion Professional Server sau ColdFusion Studio), pentru a realiza lucruri profesionale, nu trebuie sa fii neaparat profesionist. Produsul este un mediu de dezvoltare complet, ideal pentru aplicatiile de comert electronic administrarea continutului si automatizarea activitatilor din domeniul afacerilor.

Conexiuni radio

Patrunzand pana in inima cerintelor retelelor casnice, Diamond HomeFree Wireless Combo Pac (230$ pret de magazin) de la Diamond Multimedia Systems, nu necesita cabluri, este usor de instalat si are un pret atractiv. Pachetul, bazat pe tehnologia frecventelor radio, combina un adaptor ISA si un PC Card pentru a crea o mica retea intre orice PC-uri cu Windows 95 sau 98. HomeFree depaseste majoritatea obstacolelor, cum ar fi zidurile si usile, pe o raza de 45 de metri.

Colecteaza, cauta si ofera

Nu este greu sa strangi documente, mai dificil este sa utilizezi informatia din acestea. Pentru a simplifica colectarea si administrarea tuturor documentelor, pe hartie sau digitale, dar si pentru a regasi informatia din acestea, au aparut trei versiuni noi de programe: ISYS:image 5.0, Recollect Enterprise Courier si ZyImage98.

Salvare fara efort

Majoritatea administratorilor de retea pastreaza datele de pe server si pe cateva PC-uri. Acest obicei larg raspandit protejeaza organizatia impotriva pierderilor accidentale de date. Din fericire, exista acum cateva produse pe piata care permit administratorilor sa salveze datele atat pe clienti locali, cat si la distanta, cu un efort minim. Ultimul produs de acest gen, trecut prin laboratoarele PC Magazine este Client Exec 2.0 oferit de firma Seagate.

Un router mai istet

Optiunile de instalare si conectivitate inteligente ale seriei Netopia RS3100 sunt caracteristici unice, pe care intotdeauna le-am cautat. Am testat modelul RS3100-UP, destinat firmelor mici si mijlocii. Acesta ofera toate caracteristicile routerelor standard ISDN necesare, incluzand un server DHCP, un hub Ethernet cu 8 porturi, translatia adreselor de retea (NAT) si administrarea bazata pe Web.

Antivirus pentru LAN

Instalarea unei solutii antivirus pe o retea locala poate fi o munca perpetua, fara succes. Chiar daca majoritatea furnizorilor de software antivirus asigura regulat actualizari ale fisierelor cu semnaturi, este dificila distribuirea si aducerea la zi a fisierelor la toti utilizatorii LAN. Panda Antivirus al firmei Panda Software se vinde acum impreuna cu Panda Administrator 2.0, in intentia de a usura munca administratorilor de retea prin automatizarea completa a instalarii si intretinerii software-ului antivirus dintr-o retea locala.

Paznicul retelei

Enterprise Security Manager 5.0 este o solutie software pe trei niveluri, compusa dintr-un administrator, o consola si agenti care monitorizeaza serverul si statiile de lucru, pentru a determina daca acestea se conformeaza criteriilor de securitate, stabilite de administrator.

Comentarii

Corneliu Vintila: De la ostilitate la onestitate

John C. Dvorak: Viitorul lui Adobe

Una dintre cele mai interesante firme din industria calculatoarelor este Adobe Systems. Fondata de cercetatori de la Xerox PARC, Adobe traverseaza o criza de personalitate si sufera de izolare, fapt care lasa compania deschisa atacurilor Microsoft. Viitorul companiei nu este sigur.

Bill Howard: Incotro se indreapta cipurile

Cover Story

Software gratuit in Web

Sa descarci programe din Web. Alaturi de posta electronica, este inca unul dintre lucrurile ce ne plac cel mai mult in Internet - mai ales daca e pe gratis sau aproape! Am scotocit prin Web ti am gasit pentru voi o multime de programe care fac tot felul de lucruri. In plus, am trecut in revista cele mai bune situri cu software, astfel incat sa nu pierdeti vremea data viitoare cand veti cauta ceva.

Prezentari

Cele mai noi notebook-uri ieftine

Cumpararea unui PC portabil ieftin insemna pana nu demult folosirea unui procesor invechit. In luna ianuarie atat AMD cat si Intel au anuntat lansarea unor cipuri noi care cresc substantial puterea de calcul a notebook-urilor ieftine.

Caracteristicile principale care stabilesc aprecierea generala a unui portabil si care au stat la baza testarii celor 5 sisteme prezentate (Compaq Armada 1500c, Dell Inspiron 3500, Gateway Solo 2500SE, WinBook XL 300 TFT, WinBook XL 233 DSTN) sunt: transportabilitatea, gradul in care pot inlocui un calculator de birou, usurinta in utilizare, facilitatile de punere in functiune, utilizabilitatea si posibilitatile de intretinere.

Alegerea redactiei s-a indreptat spre WinBook XL 300 TFT.

Materialul este completat de oferta de notebook-uri existenta pe piata romaneasca la mijlocul lunii februarie.

Faceti PC-ul sa mearga mai bine

Din experienta noastra, va impartasim cateva sfaturi pentru a spori viteza sistemului si a remedia problemele care pot sa apara in sistemul dumneavoastra.

PC-ul suna tot mai bine

Tehnologiile de sunet 3D DS3D, EAX si A3D incearca sa aduca mai multa realitate in aplicatiile care le folosesc, facand pasi concreti spre pozitionarea sunetului in spatiul tridimensional.

Imagini digitale

Astazi, oricine poate obtine rezultate nemaipomenite cu pachetele de editare de imagini care sunt foarte simple, dar sofisticate in acelasi timp. Pentru aceasta prezentare au fost testate sase pachete din punctul de vedere al intrarilor, iesirilor, corectiei, proiectelor si al editarii. Acestea sunt Adobe PhotoDeluxe 3.0 Home Edition 3.0, Corel Print House Magic Deluxe 3.0, LivePix 2.0, MGI PhotoSuite II, Microsoft Picture It! 99 si Unlead Photo Express 2.0. Alaturi de acestea s-a facut o trecere in revista si asupra aplicatiilor catalog si a altor pachete mai putin performante, dar care le ofera utilizatorilor anumite facilitati deosebite.

Solutii

Puneti la lucru USB-ul

Magistralele USB castiga din ce in ce mai mult teren. Acestea permit conectarea a pana la 127 de periferice la un singur PC. Toate acestea suna bine, dar instalarea perifericelor inca nu este un proces lipsit de evenimente

Arhive in Java 1.2

Posibilitatea de arhivare intr-un singur fisier a tuturor fisierelor necesare unei aplicatii sau unui aplet Java ajuta la distribuirea mai usoara a aplicatiilor si reducerea timpilor de transfer.

Utilitare: Faceti ordine in System Tray!

TrayManager va permite sa ascundeti pictogramele mai putin utilizate din System Tray dupa una singura, usurand gasirea celor pe care le utilizati mai des.

Meniuri animate

Construiti pas cu pas un meniu animat dintr-o pagina Web, ocazie cu care veti invata si cateva lucruri despre limbajul JavaScript.

Timpul liber

O fereastra spre interiorul fiintei noastre

Cu toate descoperirile stiintifice facute de-a lungul secolelor, fiinta umana ramane in continuare o taina pentru noi. Chiar daca exista cunostinte destul de amanuntite despre modul in care functioneaza diferite sisteme si organe, ansamblul mai pastreaza destule enigme, deci mai e nevoie de mult studiu in interiorul fiintei noastre.

Un sprijin important in acest demers ni-l ofera firma A.D.A.M. Software care ne pune la dispozitie instrumente moderne, atractive si eficiente pentru studierea si explorarea corpului uman.

Melodii pe Web

Melodiile in formatele MP3, Liquid Audio si a2b de la AT&T impanzesc Internetul. Aflati din acest articol cum pot fi ele descarcate, achizitionate de la cele mai populare situri si arse pe CD-ROM.

Muzica la romani

Explozia formatiilor tinere de pe piata romaneasca nu a ramas fara ecou pe Internet. Desi este de abia la inceput, ea promite o aliniere la piata vestica intr-un timp foarte scurt.

Biblioteca TI

Adobe Illustrator 8.0 Classroom in a Book (Adobe Press)

Java 1.2 by exemple (The Sun Microsystems Press)

Sisteme de control fuzzy (All Educational)

Primii pasi in Internet (All Educational)


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro