Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Sumar PC Magazine Romania, Martie  1999

Editorial

Reteaua schimba totul - De Mircea Sarbu

In direct

UnixWare 7, o deSCOperire usor de facut

SCO, liderul mondial al pietei UNIX, intentioneaza sa-si extinda colaborarea cu firmele romanesti. Un prim pas il reprezinta accesul gratuit la sistemul UnixWare 7.

Cateva date despre evolutia tehnologica si financiara a companiei din ultimul an arata ca Microsoft are rivali din ce in ce mai puternici pe piata sistemelor de operare.

Un sistem multimedia revolutionar

The British Broadcasting Corporation (BBC) si compania Informix si-au unit fortele pentru a crea unul dintre cele mai revolutionare proiecte multimedia din istoria BBC. Printr-o tehnologie inovatoare, denumita "Where's Q ?", BBC, Informix si partenerii Informix lucreaza pentru a satisface cererile referitoare la problema convergentei in domeniile televiziunii, radioului si Internetului din perspectiva consumatorului. In plus, initiativa a fost conceputa pentru a sustine BBC in dezvoltarea noilor sisteme si tehnologii care sa imbunatateasca eficienta la nivelul productiei, precum si a calitatii emisiunilor.

Securitatea datelor in domeniul bancar

Conferinta "Solutii software pentru securitatea datelor in domeniul bancar" organizata de GeCAD The Software company pe 14 ianuarie 1999, a prezentat solutia RSP de la Microsoft si solutii actuale GeCAD la cele 5 amenintari la securitatea datelor.

Programul "Microsoft Recommended Support Partner"

Recommended Support Partner (RSP) Program este un program de parteneriat, lansat de Microsoft, in vederea implementarii unui model eficient de suport in Europa de Est. Programul se bazeaza in exclusivitate pe partenerii oficiali ai Microsoft, selectati, calificati si certificati pentru a asigura servicii specializate de suport.

Interviu

Esentiala este alegerea strategiei corecte pentru viitor

In cea de-a doua jumatate a lunii ianuarie a facut o vizita de trei zile in Romania dl Robert Iskander, Director, Market Development Academic and Research Computing, Sun Microsystems. In baza parteneriatului strategic existent intre compania Sun si Guvernul Romaniei exista deja in derulare o serie de proiecte de sprijinire a invatamantului romanesc universitar, prin intermediul partenerului local al companiei Sun, firma Romsys.

Succesul se datoreaza specialistilor

Interviu cu domnul Dragos Stan, director general al firmei Net Consulting.

Tendinte

Ce va face Netscape ?

Batalia standardelor se pare ca a luat sfarsit, dar batalia browser-elor continua. Netscape Communicator 5 va fi primul software de larg consum care se va baza pe un motor "open source": Gecko.

Fier brut

Oracle 8i, primul SGBD care inglobeaza aspecte specifice sistemelor de operare, va sta la baza primelor NC-uri Oracle-only.

Acasa la PC-labs

Sistemele din ce in ce mai performante sunt accesibile pentru acasa. PC LABS a analizat cateva cerinte pe care aceste sisteme trebuie sa le satisfaca pentru a va usura cat mai mult convietuirea cu ele.

Descompunerea pixelilor

Cercetatorii de la Microsoft lucreaza la tehnologia ClearType, care amelioreaza in mod semnificativ afisarea caracterelor si graficelor pe diverse tipuri de monitoare actuale. In obtinerea patentului Microsoft ar putea sa aiba probleme, deoarece in urma cu peste 20 de ani Apple a folosit o tehnica similara la monitoarele modelului Apple II.

Televizorul de birou

Daca un aparat TV pentru DTV costa peste 5.000$, la o zecime de pret PC-urile vor putea in curand sa receptioneze si sa redea transmisii TV digitale.

Cipuri care se transforma

Xilinx si Transmeta - doua firme incearca sa gaseasca o cale mai directa catre interoperabilitate. Pornind de la procesor.

In curand: un studio video in Web

Obvious Technology pregateste o suita de produse care va permite echipelor de productie video sa colaboreze prin Web. Formatul compact de fisiere OBVI permite comunicarea tuturor elementelor de colaborare, in timp ce continutul propriu-zis este pastrat pe un server.

Cum va arata suita?

Noua versiune a suitei Corel WordPerfect Office 2000 se distinge prin integrare, usurinta in utilizare si o ameliorare a vitezei.

Prima impresie

Alpis Graffias

Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor de aplicatii profesionale de grafica, Graffias, echipata doua procesoare Pentium II la 450 MHz, utilizeaza din plin cele mai noi tehnologii existente acum pe piata.

Vedere de la distanta

Un mic aparat foto digital cu modem incorporat, va poate ajuta sa realizati situri Web dinamice sau sa va puneti la punct un sistem de securitate, chiar daca sistemul ce culege imaginile se afla la distanta.

Grafica la ea acasa

Desi inca nu se poate compara cu unele facilitati din Freehand, PageMaker sau Photoshop, Canvas 6 de la Deneba Software are acum un nucleu de unelte de editare ale imaginilor si ilustratiilor, greu de egalat. Este de notat si indepartarea limitarilor impuse de diferitele tipuri de proiecte.

Nu trebuie sa fii mare pentru a beneficia de ce este mai bun

Dedicata grupurilor de lucru de dimensiuni mici, cu 5-10 utilizatori, imprimanta HP 2500C suporta toate sistemele de operare, mediile de retea si protocoalele majore. Incorporand sistemul revolutionar Module Ink Delivery System si cipuri inteligente, acest model, lansat in Romania la sfarsitul anului 1998, stabileste un standard nou in tehnologia thermal ink-jet, realizand tiparituri de calitate fotografica avand dimensiunea maxima de 13? x19? , la performante similare cu cele ale imprimantelor laser.

Ia-ti MP3-ul cu tine!

Un player MP3 portabil va permite sa selectati muzica pe care doriti sa o ascultati in timp ce sunteti pe drum.

Pictati-va situl!

Siturile voastre Web pot sa contina acum mai multe imagini realistice, utilizand ultima versiune a celebrei aplicatii Painter, ce poate taia acum imaginile in felii si segmente. De remarcat este si noua colectie de pensule special create pentru a crea imagini usor de descarcat de pe Web.

Creati un sit de exceptie

Cu Macromedia Dreamweaver 2 nu trebuie sa fiti un specialist pentru a realiza un sit de exceptie, care sa utilizeze DHTML, sa contina plug-in-uri si alte elemente de efect.

Mai aproape de Internet

O data cu versiunea Director 7 Shockwave Internet Studio, Macromedia face cei mai importati pasi spre Internet. Urmariti indeaproape acesti pasi in prezentarea realizata de Cristian, in paginile acestui numar al revistei PC Magazine Romania.

Sun ridica miza

Replica firmei Sun la Microsoft Windows NT este Solaris 7.0, un mediu de operare de inalta performanta si scalabilitate, cu noi caracteristici de integrare si utilizare, ce ar putea atrage de partea sa atat platformele server pentru Internet, cat si cele pentru grupuri de lucru.

Comentarii

Invitat: Eugen Preotu - Strategia cresterii economice in Romania (Cazul telecomunicatiilor)

Revolutia din domeniul telecomunicatiilor de astazi urmeaza (mai rapid!) calea pe care a parcurs-o lumea calculatoarelor in ultimii 30 de ani, cale ce poate fi caracterizata prin marirea numarului de companii implicate in acest domeniu, prin accelerarea dezvoltarilor tehnologice si prin diminuarea ciclurilor de succedare a aparitiei de noi produse si servicii.

John C. Dvorak: Nationalizati Microsoft-ul

Inainte de a ma acuza ca sunt socialist, lasati-ma sa va spun ca am fost cel mai mare suporter republican al descentralizarii in orasul meu. Cred in piata libera si in toate acestea, dar a fi capitalist nu inseamna a fi anarhist. Acesta este motivul pentru care avem un guvern, nu doar de conduce o armata sau a spiona.

Jim Seymour: Inca doua sfaturi pentru Win 98

Noul System File Cheker de la Win 98 este tot atat de adanc ingropat ca si VCM, si e aproape tot asa de folositor.

Cover Story

Cele mai bune 100 de situri Web

Web-ul isi continua extraordinara crestere si evolutie, iar lista celor mai bune 100 de situri - intretinuta de PC Magazine si actualizata de patru ori pe an - a evoluat la randul ei.

Pentru a reflecta caile prin care Web-ul se infiltreaza in fiecare aspect al vietii noastre cotidiene, am extins lista noastra de la 5 la 20 de categorii si am ales din fiecare categorie 5 din siturile noastre favorite. Veti gasi cele mai bune locuri de unde sa porniti pentru a invata, a lucra, a cerceta, a cumpara si a va relaxa in Web.

Mica publicitate
Discutii/Comunitati
Firme informatice
Informatica
Divertisment
Familie/Educatie
Finante/Investitii
Jocuri
Stiri
Cautatori de persoane
Portaluri/Pagini de start
Referinte
Motoare de cautare
Cumparaturi
Distributie software
Sporturi
Voiaj
Servicii prin Web
Dezvoltare Web

Prezentari

Software: Grafica pentru Web

In prezent, ilustratiile joaca un rol esential pe Web, contribuind ca si in cazul revistelor, nu numai la crearea unui aspect placut ci si la completarea informatiilor. Se poate afirma chiar ca grafica este foarte importanta intr-o pagina Web. Elementele grafice, cum ar fi de exemplu butoanele, hartile sitului sau barele de navigare ajuta utilizatorii sa-si gaseasca drumul in hatisul complex al sitului.

Pentru a realiza toate aceste cerinte, proiectantii trebuie sa aleaga dintr-un amalgam de programe si utilitare grafice. Iata insa ca a aparut o noua categorie de instrumente, software-ul de grafica pentru Web. Pentru acest articol au fost testate 11 instrumente grafice pentru Web (Adobe ImageReady 1.0,

CorelXara 2.0,DeBabelizer Pro 4.5, Emblaze WebCharger 1.0, Emblaze HotSpots, GIF Wizard, HVS Toolkit Pro 2, Macromedia Fireworks 1.0, MAS Media Utilities 1.20b, NetGraphics Studio2, SPG Web Tools, Ulead WebRazor 1.0), incluzand aplicatii de sine statatoare, plug-in-uri Adobe Photoshop si chiar servicii online.

Retele: Ultimul tau modem ?

Pe masura ce tehnologiile rapide ajung pe piata si tot mai multi fabricanti de PC-uri integreaza modemuri V.90, acesta poate fi ultimul modem pe care sa-l cumparati.

Solutii

Magistrala de extensie

Standardizarea magistralelor de expansiune a avut un impact puternic asupra dezvoltarii calculatoarelor. Cele mai raspandite tipuri de magistrale de azi sunt ISA, PCI si AGP. Acestea reprezinta evolutia magistralelor de la IBM PC-ul original pana in zilele noastre.

DHTML, atat pentru Navigator, cat si pentru IE

DHTML-ul a fost lansat cu mult zgomot, dar nu s-a impus datorita diferentelor de abordare de catre Microsoft si Netscape. Totusi exista solutii compatibile cu ambele navigatoare. Cateva dintre acestea incercam sa va prezentam in acest articol.

Utilitare: Pastrati controlul cand instalati softuri

La instalare, programele isi raspandesc fisierele prin multe directoare, printre care si cele sistem. InCtrl4 va permite sa urmariti schimbarile ce apar pe sistemul dumneavoastra in timpul instalarilor de programe.

SMIL: Noul format Web pentru multimedia

Noul format SMIL, bazat pe XML si dezvoltat de catre World Wide Web Consortium, va ajuta sa creati prezentari multimedia integrate ce includ filme video, animatii, imagini statice, sunete si texte. William Robert Stanek face o prezentare a acestui format nou, asa cum este vazut el prin ochii utilizatorilor, fara a ocoli insa problemele tehnice pe care le ridica el.

Cel mai puternic C++ de pana acum pentru Windows?

Visual C++ 6.0 aduce imbunatatiri semnificative din punctul de vedere al interfetei cu utilizatorul, largind spectrul potentialilor utilizatori ai Visual C++, dar imbunatatirile aduse la performanta compilarii sunt modeste.

Timpul liber

In afaceri engleza este vitala

Multi romani se confrunta in ultimii ani cu necesitatea cunoasterii limbii engleze, in special pentru mediul de afaceri. Una dintre alternativele pe care cu siguranta merita sa o analizati este seria de CD-uri Language Connect Institute Business English realizata de firma Syracuse Language. Cursul se adreseaza in special oamenilor de afaceri care colaboreaza cu vorbitori de limba engleza, persoanelor ce doresc sa obtina un loc de munca intr-o firma mixta in Romania sau intr-o tara anglofila, studentilor. Este folosita o noua metoda multimedia de invatare a unei limbi straine bazata pe modalitati naturale de ascultare, citit, scris, conversatie.

O lume intr-un CD

Enciclopediile multimedia pe CD sau DVD castiga de la an la an tot mai multi adepti, fiind mult mai usor de manipulat si chiar mai atractive decat variantele clasice pe hartie. Oferta acestui inceput de an este generoasa. Versiunile mai vechi sunt imbunatatite atat din punct de vedere al aspectului cat si al continutului, in timp ce noii veniti incearca sa-si faca loc pe aceasta piata devenita din ce in ce mai concurentiala.

In acest numar sunt prezentate cateva nume de referinta: Compton' s Encyclopedia 1999 Deluxe, Encyclopaedia Britannica CD 99, 1999 Grolier Multimedia Encyclopedia, 1999 World Book Deluxe Edition, Webster' International DVD Encyclopedia si, nu in ultimul rand, Microsoft Encarta Encyclopedia Deluxe 99.

Biblioteca TI

Metode si tehnici de programare, Ioan Odagescu si Felix Furtuna

Introducere in Informatica, J.Glenn Brookshear

Microsoft Office 97 Professional 6 in 1, Faithe Wempen


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro