Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Sumar PC Magazine Romania, Februarie  1999

Editorial

"Anul trecut, anul viitor" - Michael J. Miller

In direct

Microsoft Romania la doi ani de activitate
Campanie speciala de legalizare pentru produsele COREL
Lansarea Oracle 8i in Romania
Va continua WINTEL sa isi pastreze dominatia?

Interviu cu dl Gabriel Marin, director general Omnilogic BGS

Tendinte

Concept PC 2000

Succesul lui Apple cu iMac a starnit agitatie in randul producatorilor de PC-uri, care fac eforturi pentru a le face mai atractive si mai usor de folosit. Intel a conceput un model care sa orienteze restul industriei.

Microsoft Publisher 2000

Cu toate ca noua versiune marcheaza un progres important fata de versiunea '97, produsul nu ajunge inca sa concureze cu Adobe PageMaker sau QuarkXPress. Este in schimb o alternativa valabila pentru sarcini DTP mai putin pretentioase.

Microsoft contra RealNetworks

Piata emisiei multimedia prin Internet tinde sa se polarizeze. Microsoft si RealNetworks domina categoric, dar produsele si strategiile lor sunt diferite.

Rio si haosul muzical al Retelei

Un player portabil pentru muzica in format MP3 proiectat de Diamond a declansat o controversa de proportii in privinta drepturilor de autor asociate cu muzica distribuita prin Internet.

Aici o retea, acolo o retea

Ideea de a accesa Internetul la fel de usor ca si reteaua telefonica este impartasita atat de Sun cat si de Microsoft. Se pare insa ca "tonul de apel" al celor doi concurenti va suna diferit...

Calitatea afisarii: semnalele conteaza

De multe ori imaginile de pe ecran nu au calitatea pe care ne-o dorim. Prima reactie este de a spune ca avem un monitor slab. Dar, oare e chiar asa?

FED-urile atrag atentia producatorilor

Pana acum, o mare parte din eforturile de dezvoltare dispozitivelor de afisare cu emisie de camp (FED-uri) - o alternativa a LCD-urilor - au fost depuse de unitati relativ mici, dar recentele progrese tehnologice au reusit sa atraga atentia catorva giganti de pe piata dispozitivelor de afisare.

Gatuirea benzii de transfer

Aveti cumva in birou o linie T1? Daca da, considerati-va norocos. Conform unui recent studiu al ZD Market Intelligence, marile companii inca se conecteaza la Internet la viteze de acces foarte scazute. Studiul a aratat ca din peste 4.600 de companii cu cele mai mari cifre de afaceri, 49% inca se conecteaza la viteze sub T1 (1,544 megabiti pe secunda).

Prima impresie

Protectie suplimentara pentru calculatoarele din Romania

Noua versiune a produsului antivirus AVX, si anume 3.5, realizat de firma SOFTWIN, ofera noi facilitati ce se concentreaza in special pe furnizarea de solutii antivirus globale si simplificate catre utilizatorii de calculatoare din Romania.

Office 2000

Edward Mendelson ne face cunoscute ultimele noutati din suita Office 2000, analizand versiunea Beta 2. Aflam astfel ca HTML a devenit al doilea format de baza al aplicatiilor din suita, iar fisierele aflate pe servere la distanta pot fi deschise direct din aplicatiile Office. Nu este de neglijat nici noul mod de a deschide documentele in ferestre distincte, iar noul Office Clipboard va poate face viata mai usoara, dar o poate si complica.

Visio Professional 5.0

Visio Enterprise 5.0 tinde sa integreze facilitatile de desenare ale produsului Visio Professional cu o serie de unelte interactive destinate administratorilor de retele, administratorilor de baze de date si dezvoltatorilor de software. Noile unelte, cum ar fi Auto-discovery si extragerea schemei din bazele de date usureaza crearea de documentatii, in timp ce altele, precum vrajitorul Novell`s NDS si vrajitorul de validare a bazelor de date, va ghideaza prin procese complexe.

HP LaserJet 8100

O imprimanta cu laser si toner perfecta pentru a fi utilizata la volume mari de listari. Poate fi pusa in retea prin intermediul unui dispozitiv JetDirect 600. Printre facilitati se numara si abilitatea de a tipari o copie de proba, abilitatea de a tipari direct de la imprimanta, utilizarea unei conexiuni prin infrarosu, tiparirea mai multor copii si controlul printr-un browser Web.

Programele PIM evolueaza

Administratorul de informatii personale (PIM) este cu siguranta o idee stralucita, insa adesea compromisa de programe prea complexe si greu de folosit. OneStep Connect 1.0 si Info Select 5.0 reprezinta doua abordari interesante.

Ce-l doare pe PC-ul dumneavoastra?

CheckIt 98 Diagnostic Suite, noul program de la TouchStone Software, va poate ajuta sa fiti propriul inginer de sistem.

WYSIWYG pentru puristii Web

HomeSite 4.0 de la Allaire: vine in ajutorul proiectantilor de pagini Web folosind functii WYSIWYG.

Mathcad da putere

Mathcad Professional 8 este un instrument matematic modern, care foloseste componentele OLE si are o grafica deosebita.

Comentarii

Invitat: Harrison Forbes

De la monopol la... monopol in trei generatii IBM a vandut Global Network dar ramane in fruntea comertului pe Internet

Bill Machrone: Canti la PC-ul tau?

Multimedia este o atractie irezistibila. Calculatorul de acasa nu va poate face muzician dar va poate ajuta sa cantati mai bine.

John C. Dvorak: Un dezastru uitat

Eroarea mileniului nu este singura amenintare serioasa. Lipsa de securitate a Internetului este inca subestimata.

Bill Howard: Zece tendinte pentru 1999

1999 ar putea fi "Anul in care piata inca sta". Exista insa cel putin zece motive pentru care merita sa analizam evolutiile din acest an.

Cover Story

Cele mai bune produse ale anului 1998

Uita de procese si controverse, uita de variatiile cotatiilor bursiere. In ciuda acestora, informatica a mers inainte. Anul acesta ne-a adus inca o pleiada de produse excelente iar retrospectiva noastra isi propune sa evidentieze crema cremelor, produsele in fata carora merita sa ne scoatem palaria.

Categorii: PC-uri, Internet, Periferice, Software, Networking;

PLUS: Analistii Bill Howard, Don Wilmott, Bill Machrone, Jim Seymour, Frank J. Derfler Jr. si produsele lor favorite.

Galeria Editors' Choice pe 1998

Ti-ar prinde bine sa ai aceste pagini data viitoare cand cumnatul te va intreba ce PC portabil sau ce imprimanta ar trebui sa cumpere. Am adunat la un loc o lista cu toate produsele desemnate Editors' Chioce in 1998, impartite in cinci categorii.

Premiile de excelenta tehnica PC Magazine 1998

Inca o data va invitam sa revedeti castigatorii si finalistii programului nostru anual de recunoastere a excelentei tehnice in industria informatica.

Acestea sunt produsele, standardele si persoanele care credem noi ca au dus lucrurile inainte intr-un mod semnificativ.

Prezentari Hardware

Dispozitive multifunctionale

Dispozitivele multifunctionale ce combina intr-o singura masina facilitati de tiparire, scanare, copiere si de cele mai multe ori si de fax devin din ce in ce mai populare. Studiile arata chiar ca segmentul de piata corespunzator acestor dispozitive manifesta cea mai rapida crestere.

Atractivitea lor se datoreaza faptului ca realizeaza toate activitatile specifice de birou ocupand mai putin spatiu si la un pret mai avantajos.

Sunt prezentate rezultatele testelor efectuate in laboratorul PC Magazine asupra a 12 imprimante multifunctionale realizate de firmele: Brother International, Canon Computer Systems, Hewlett-Packard, Okidata si Xerox. Alegerea redactiei s-a indreptat spre echipamentul Brother MFC-7150C, ce foloseste tehnologia ink jet, ofera o calitate buna atat a tiparirii cat si a scanarii/copierii, facilitati de fax excelente, o viteza acceptabila si un pret atractiv. O mentiune de onoare a obtinut si HP LaserJet 3100se, dispozitiv monocrom cu 6 ppm, care ofera o calitate foarte buna a imprimarii si scanarii, precum si o viteza excelenta.

Solutii

TUTOR

Probleme cu discul hard

Problemele ce pot aparea la un disc hard sunt multe si diverse. In articol veti gasi cateva solutii la anumite probleme mai frecvente.

UTILIZATOR WEB

Aplicatii Internet in Windows 98/NT 4

Pe langa navigatoarele Web mai exista si alte aplicatii pentru exploatarea Internetului. Unele dintre acestea sunt incluse in distributiile Windows.

PC TECH

Introducerea capacitatilor Internet in aplicatiile dumneavoastra

Vreti sa faceti aplicatii care sa utilizeze Internetul? Atunci treaba va este mult usurata de pachetele de biblioteci de functii scrise in acest scop.

UTILITARE

RoboType 2: spuneti mai mult, tastand mai putin

Reduceti timpul necesar redactarii unui document folosind prescurtari. Utilitarul RoboType 2 va permite acest lucru.

Timpul liber

Oricine poate fi artist

Ati privit adesea cu invidie desenele facute cu multa abilitate de altii? V-ati gandit ca ati fi putut face o bucurie prietenilor sau ca ati fi putut castiga un ban cinstit vanzand felicitari, carti postale, tricouri inscriptionate sau alte lucrusoare daca soarta ar fi fost mai generoasa cu voi si v-ar fi dotat cu mai mult talent la desen? Nu mai fiti tristi. Omiterile naturii pot fi, gratie noilor tehnologii, indreptate. Exista in prezent programe grafice diverse ce se adreseaza atat specialistilor, cat si novicilor, ce le permit sa-si puna mai bine in valoare creativitatea. In acest numar va prezentam doua produse destinate celei de-a doua categorii: PrintMaster DELUXE 7.0 si PhotoFinish.

Microsoft Visual Basic 6.0 Professional Step by Step

O carte destinata celor ce doresc sa treaca de la statutul de utilizatori experimentati ai sistemului de operare Windows, la statutul de programatori, prin intermediul limbajului Visual Basic.

SideWinder Force Feedback Pro

Joystickul SideWinder Force Feedback Pro aduce jocurile mai aproape de realitate, oferind clipe de relaxare si distractie de neuitat.

Orientation Romania

Firma PC-NET impreuna cu o firma din Hong-Kong lanseaza primul sit specializat in cautare si orientare din Europa de Est sub licenta Orientation. Situl contine informatii despre diferite domenii de activitate din Romania si se doreste a fi o posibilitate de luat in considerare pentru cei care calatoresc in Romania.

Maramuresul turistic

Un CD ce-si propune, si realizeaza in mare masura, o prezentare a acestei regiuni pitoresti din Romania. Realizat cu Macromedia Director, bilingv, CD-ul contine cam tot ce se poate de la informatii pana la imagini foarte frumoase. Prezentarea bisericilor de lemn din Maramures se poate constitui intr-un excelent studiu.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro