Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Sumar PC Magazine Romania, Ianuarie  1999

EDITORIAL

O noua voce

IN DIRECT

Stiri si reportaje din viata comunitatii IT din Romania

Net Consulting si Tally
Siveco Romania
Seminar Intel si Sprint
Stiri pe scurt

INTERVIU

in acest numar: dl. Calin Tatomir, Channel Sales Manager, Compaq Computer Romania

TENDINTE

Tehnologii care modeleaza piata

Duelul bazelor de date

Oracle 8i si Microsoft SQL Server se infrunta pentru o miza uriasa. Doua produse de varf din lumea bazelor de date se confrunta anul acesta la Comdex Fall, marcand - fiecare in felul sau - o premiera. Microsoft vrea sa convinga publicul ca noul SQL Server 7.0 este un SGBD suficient de stabil si puternic la nivel de intreprindere, in timp ce Oracle crede ca arhitectura client/server este depasita si se orienteaza cu noul Oracle 8i catre procesarea pe Internet.

Web-ul isi gaseste vocea

Compania Motorola este gata de a lansa un nou limbaj marcator, ce va putea fi utilizat pentru a accesa paginile Web, prin simple comenzi vocale. Purtand numele de VoxML, acesta va completa lupta companiei Motorola de a introduce pe piata servicii activate prin comenzi vocale, alaturi de serviciul Myosphere.

Un floppy de 200 MB

Ca si mai vechiul disc floppy de 5,25 inch, discul floppy de 1,44MB ar putea curand deveni istorie. Si exista cateva tehnologii care aspira la succesiune. Este vorba despre discul floppy de inalta  capacitate HiFD al firmei Sony, discul UHD144 al firmei Caleb, unitatea SuperDisk 120MB a firmei Imation si unitatea Iomega Zip de 100MB.

Le citesti si... bip

Cea mai importanta inovatie de la Gutenberg incoace patrunde pe piata de consum. Vor inlocui oare noile "carti electronice" tomurile cu care suntem atat de obisnuiti? Rocket eBook si SoftBook ne da  sansa sa facem primele pronosticuri... Deocamdata nu.

PRIMA IMPRESIE

Prezentari ale unor produse recent lansate pe piata

HP LaserJet 1100/1100A Lexmark Photo Jetprinter
GeoMAP 1.1 Adobe Illustrator 8.0
SyQuest EZ-Drive 135 WinZip 7.0
Creative SoundBlaster Live! VirusScan 4.0
Truster Sony GDM-F500
Motherboard ABIT BH6 HoTMetaL PRO 5.0
Corel Print Office Intel ProShare 500
Softwin NOTAR eXpert ZyXEL Prestige 100MH

COMENTARII

Invitat:
Silviu Hotaran

Microsoft si provocarea timpului care vine. Despre modul cum Microsoft se integreaza in peisajul informatic al planetei.

Bill Machrone

Directori neinstruiti. Despre lipsa de cultura informatica a managerilor si despre caile de a o combate.

John C. Dvorak

O idee cu adevarat proasta. Despre voga "cartilor electronice" si despre motivele iminentului lor esec.

Jim Seymour

Premiile "Jimmy". Despre produsele "aproape perfecte" aparute in 1998 si despre micile lor neajunsuri.

COVER STORY

Cel mai bun PC

PC Magazine Labs a pus la incercare mai mult de 100 de PC-uri pentru a va scapa pe dumneavoastra de aceasta bataie de cap!

In articolul despre PC-urile profesionale va sunt prezentate PC-uri bazate pe Windows 98 destinate profesionistilor si utilizatorilor experimentati sau pasionati care au nevoie de multa putere de calcul.
Printre sistemele testate figureaza si unele de la Compaq, Dell, DTK, Micron si NEC.

Articolul despre PC-urile de intreprindere va prezinta PC-uri usor de administrat, impartite in doua categorii: sisteme Windows NT de virf si sisteme Windows 95 obisnuite. Printre sistemele testate veti intilni si PC-uri de la Acer, Compaq, Dell, DTK, Gateway, Hewlett-Packard, Micron si Toshiba.

PLUS: oferta producatorilor romani pentru aceste categorii de PC-uri.

PREZENTARI INTERNET

Cautare in Web

Calea cea mai scurta

Daca vreti sa gasiti repede si usor informatiile care va intereseaza din Internet, sfaturile oferite in acest articol va vor fi cu siguranta utile.

Articolul trece in revista mai multe tipuri de situri de cautare, printre care cele generale, cale specializate pentru copii, cele pentru stiri si cele pentru metasearch.

PLUS: citeva situri romanesti de cautare.

PREZENTARI HARDWARE

Acceleratoare grafice

Care-i cel mai rapid?

Este vremea sa va innoiti echipamentele. Noile cartele grafice va ofera o performanta 3-D mult imbunatatita, dar nu in detrimentul posibilitatilor 2-D.

Batalia cartelelor grafice pentru impunerea pe piata a inceput. Laboratoarele PC Magazine testeaza cele mai recente cartele bazate pe cele mai noi cipuri. Desi am testat 29 de cartele grafice diferite, toate s-au bazat pe doar sapte cipuri distincte, iar performanta le-a departajat clar in trei categorii ierarhice: cartele echipate cu nVidia RIVA TNT si 3Dfx Voodoo Banshee la nivelul superior, cartele bazate pe Matrox MGA-G200 si S3 Savage3D la mijloc si cartele echipate cu Chromatic Mpact-2, Intel i740 si Number Nine Ticket to Ride IV la nivelul inferior.

PLUS: Un lexicon de termeni tehnici referitori la cartelele grafice.

SOLUTII

Sfaturi, trucuri, tehnici si unelte

TUTOR

Afisare cu cristale lichide

Moleculele de cristale lichide (LC) se afla undeva intre starea lichida si cea solida (nematica). Materia de cristale lichide poate sa curga, dar moleculele pot primi o orientare specifica. Primul pas in tehnologia LCD este exploatarea acestui comportament, prin controlul precis
al alinierii paralele. Dispozitivele de afisare cu cristale lichide (LCD-uri), intalnite in mod obisnuit la portabile si calculatoarele de buzunar, echipeaza acum si calculatoarele de birou. Aceste ecrane plate promit o claritate excelenta la rezolutii mari, fiind disponibile la dimensiuni de pana la 15 inch, la rezolutii de pana la 1024x768.

UTILITARE

DaysEasy

Utilitarul din acest numar, DaysEasy, va permite sa creati si sa listati calendare lunare sau anuale intr-o varietate de formate. Cu ajutorul lui, puteti sa adaugati cu usurinta mesaje zilnice, sa va personalizati lista cu sarbatori si sa modificati felul in care arata calendarul dvs. intr-o mare varietate de moduri.

UTILIZATOR WEB

Un nou nivel in specificarea stilurilor

Specificatia Cascading Style Sheets permite o flexibilitate mai mare autorilor Web insotita de precizia aranjarii in pagina. CSS-2 sprijina mai multe tipuri de media si stiluri auditive si separa continutul de formatare usurand schimbarea aspectului intregului sit.

PC TECH

Testarea PC-urilor face progrese

PC Magazine Labs introduce noile teste de performanta: Winstone 99, WinBench 99 si 3D WinBench 99. Testele sunt disponibile pe CD-ROM sau o parte din ele le puteti descarca de pe Internet.

TIMPUL LIBER

Informatica de acasa

Psion Siena

Siena este un mic calculator de birou, cu aproape tot ceea ce v-ati putea dori: procesor de texte, calcul tabelar, calculator simplu sau stiintific si informatie despre aproape 400 de orase din intreaga lume insotita de fusul orar si prefixul telefonic corespunzator acestora. Pe scurt, Siena este un prieten foarte apropiat pe care va puteti baza oricand si oriunde.

E-ghidul turistic

CD-Rom-ul "Romanian Travel Guide 1997" realizat de firma Norbert Computer prezinta intr-o maniera agreabila informatii turistice bogate si pertinente despre Romania, destinate calatorilor straini dar utile si romanilor.

Hai sa jucam Engleza

Pachetul "My First Amazing Words & Pictures" realizat de firma DK Multimedia poate reprezenta un minunat cadou de Craciun pentru un copil. CD-ROM-ul inclus in pachet ill va ajuta sa invete limba engleza intr-un mod amuzant si antrenant.

SUMA DE CONTROL

Despre usuratatea PCurilor


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro