Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Concurs de pagini web pentru licee și facultăți
decembrie 2002 - februarie 2003
CONCURS " Webdesigner pentru scoala t@"


Poze de la festivitatea de premiere

Detalii despre concurs (pagina concursului)

 

COMUNICAT DE PRESĂ
(format doc, doc arhivat cu rar)

Gala premiilor concursului "Web designer pentru școala ta"


București, 4 martie 2003 - La Hotelul Athene Palace-Hilton din București a avut loc Gala premiilor concursului "Web designer pentru școala ta".

În perioada decembrie 2002 - februarie 2003 revista PC Magazine România a organizat cea de-a doua ediție a concursului de web design pentru învățământul preuniversitar și universitar. Fiecare echipă, formată din maximum trei persoane, a trebuit să facă prezentarea pe internet a școlii pe care a reprezentat-o. Au putut fi înscrise în concurs mai multe proiecte de la aceeași școală, dar o echipă nu a putut participa decât cu un singur sit web.

În afara dorinței de a stimula creativitatea, originalitatea, capacitatea de lucru în echipă a elevilor și studenților, precum și punerea în valoare a cunoștințelor lor tehnice, competiția a urmărit îmbunătățirea prezenței pe web a școlii românești.

Au fost înscrise în concurs 208 proiecte, ceea ce reprezintă o creștere de 520% față de anul precedent, când au existat numai 40. 169 au fost situri ale liceelor și colegiilor, 39 ale facultăților. Datorită participării unui liceu din Chișinău, Republica Moldova, care a aflat despre concurs de pe situl revistei PC Magazine, competiția a căpătat un caracter internațional.

Comparativ cu prima ediție au existat importante deosebiri nu numai cantitative, ci și calitative. S-a îmbunătățit calitatea grafică, dar și a conținutului, au fost folosite tehnologii și tehnici noi (Flash, PHP, MySQL, CSS, DHTML, Java etc.). Anul acesta "au fost la modă" siturile dinamice. Un exemplu îl constituie chiar proiectul câștigător, un portal ce își propune să creeze o strânsă comunitate între elevi, profesori, absolvenți și alte persoane interesate de comunitatea respectivă.

Desigur nu toate proiectele s-au ridicat la același nivel, unii au acordat mai multă atenție aspectului grafic, alții conținutului sau interactivității, nu s-a putut face însă o diferențiere majoră între siturile liceelor/colegiilor și cele ale facultăților, pregătirea elevilor fiind din acest punct de vedere similară cu cea a studenților.

Ideea concursului a atras mulți sponsori, iar premiile au fost stimulative.
"Mi se pare o idee excelentă organizarea acestui concurs și îi urez cât mai multe ediții. Să sperăm că a meritat efortul depus și că această competiție va duce la o creștere de calitate în peisajul www românesc."- spune Emil Pipa, specialist în web design la firma Sysco.
Concursul a fost sponsorizat de firmele: IBM România, prin partenerul său autorizat Sysco, XEROX România, SMC Networks, RDS și Romsys.

Jurizarea a constituit un adevărat tur de forță datorită numărului mare de proiecte și complexității multora dintre ele. Juriul a fost format din reprezentanți ai sponsorilor și organizatorului, specialiști în web design, inspectori de specialitate din MEC și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, ziariști din presa de specialitate, asociații studențești:

 • Gabriella Pacso, Integrated Marketing and Communications Manager - IBM România
 • Emil Pipa, specialist în Web Design - Sysco
 • Dorel Grigore, Director de marketing - Xerox România
 • Florin Ochiană, Web coordinator - RDS
 • Laura Lăzăroiu, Director de marketing - Romsys
 • Daniela Vlădoiu, Inspector de specialitate - Ministerul Educației și Cercetarii
 • Brândușa Bogdan, Inspector de informatică - Inspectoratul Școlar al Municipiului București
 • Dan Vâtcu, Web designer - Quadrant Interactive
 • Lucian Pescaru, Senior Web Designer - Grapefruit Design
 • Mihaela Ghiță, Producător, Departamentul de Știință - Societatea Română de Radiodifuziune
 • Harris Wallmen, Redactor șef - revista Connect
 • Elvi Gavrilă - Marketing Manager - revista Inter.Net Magazine
 • Mihai Scorțaru, Redactor șef - Gazeta de Informatică
 • Alex Găvan - Coordonator program Forward - AIESEC
 • Andrei Aronet - Organizația Studenților Jurnaliști
 • Mihaela Cârstea, Director publicație - PC Magazine România

Au fost urmărite șase aspecte în notarea proiectelor: design, structură, navigare, conținut, funcționalitate, interactivitate.

După două săptămâni de evaluare, juriul a decis:

PREMIUL I - Echipa Colegiului Național de Informatică, "Tudor Vianu" din București, formată din elevii Costin Hurduc și Alexandru Tomescu.

Premiul constă din câte un calculator IBM Netvista A40i pentru fiecare membru al echipei plus unul pentru colegiu (premiu oferit de IBM prin Partenerul Autorizat SYSCO), plus acces internet dial-up pe viață (asigurat de RDS)

PREMIUL II - Echipa Facultății de Energetică a Universității Politehnica București, formată din sudenții Iarca Lucian Ștefan, Dunăreanu Ciprian-Alexandru și Hupoiu Răzvan Cristian

Premiul constă din câte o imprimantă Xerox DocuPrint P1210 pentru fiecare membru al echipei, premiu oferit de Xerox România.

PREMIUL III - Echipa Colegiului Național "Gheorghe Lazăr" din București, formată din elevii Volintiru Mihai, Dragoș Ioniță și Firan Corneliu

Premiul constă din câte un router SMC Barricade 7004 ABR pentru fiecare membru al echipei (premiu oferit de SMC Networks prin partenerul său Omnilogic)

PREMIUL SPECIAL PC MAGAZINE - Echipa liceului "Alexandru Ioan Cuza" din Chișinău, Republica Moldova, formată din elevii Zaremba Kirill, Patic Veaceslav și Burlacu Tatiana.

Premiul constă din pachetul software Calculation Center.

În plus, RDS va asigura găzduirea domeniului și a sitului propriu pe serverul RDS a primelor 5 situri câștigătoare timp de 2 ani de zile; conturi de dial-up pe un an de zile pentru echipele clasate pe locurile 2-10.

PC Magazine oferă câte un abonament pe 1 an, pentru membrii echipelor clasate pe locurile 1-5 și câte unul pentru școala pentru care au participat și un abonament pe 6 luni, pentru membrii echipelor clasate pe locurile 6-10 și câte unul pentru școala pentru care au participat.

PREMIU DE PARTICIPARE
Toate unitățile de învățământ participante își vor putea găzdui situl GRATUIT și pe durată nelimitată pe subdomeniul home.ro cu dreptul de folosire a instrumentului WebProfessional versiunea mai avansată pe o perioadă de 2 ani și vor beneficia de o reducere de 33% la abonamentul pe un an la revista PC MAGAZINE dacă se abonează până la 31 martie 2003.

După anunțarea rezultatelor, Rodica Cherciu, director adjunct la colegiul Tudor Vianu ne-a declarat: "Mă așteptam la acest rezultat deoarece era destul de puțin probabil să facă altcineva un asemenea portal. Toți am pus umărul la realizarea lui. Acest lucru se poate observa de la multitudinea și complexitatea informațiilor conținute și până la prezentarea lui într-o manieră cât se poate de atractivă".

Iată și câteva opinii din partea membrilor juriului:

Gabriella Pacso, Integrated Marketing and Communications Manager - IBM România: "Acești copii sunt absolut minunați. Toți merită aplauzele noastre pentru
profesionalismul și dăruirea cu care s-au implicat în acest concurs. Singurul lucru de care îmi pare rău este că doar câțiva dintre ei vor fi premiați. Inițiativa PC Magazine a fost excelentă".

Laura Lăzăroiu, director de marketing al firmei Romsys: "Fără a exagera prea mult, unele dintre proiecte au un nivel aproape de profesionalism, ceea ce nu poate decât să ne bucure pe toți, organizatori și sponsori deopotrivă".

Dorel Grigore, director de marketing la XEROX România: "Am fost entuziasmați de numărul și calitatea proiectelor care s-au înscris la concurs. Felicitări tuturor participanților, sperăm să îi revedem cu forțe proaspete la ediția următoare".

Mihaela Cârstea, directorul revistei PC Magazine: "A fost o experiență extraordinară. Mi-am amintit cu multă plăcere de proprii ani de liceu și de facultate, de gândurile, de problemele, de idealurile acelei vârste. În unele proiecte conținutul era atât de interesant încât nu puteam trece mai departe fără să îl citesc în întregime. M-au impresionat și alte situri care nu au fost premiate, voi aminti trei dintre ele foarte diferite din toate punctele de vedere: situl studenților la Facultatea de Jurnalistică din Cluj - plin de umor și ingeniozitate, neconformism, dar.. nu chiar potrivit la tema concursului, situl Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu - exemplar prin structură și conținut, designul sobru probabil însă că nu i-a impresionat pe membrii juriului și... situl Liceului Alexandru Ioan Cuza din Chișinău, căruia i-am și acordat prmiul special, remarcabil prin lirismul conținutului său și prin efortul de promovare a învățământului românesc într-o regiune în care rusofonii au încă o influență majoră".

Două ediții înseamnă deja "o tradiție", atât organizatorii, cât și participanții își încep deja pregătirile pentru concursul următor.

Mai multe informații pot fi găsite la adresa http://www.pcmagazine.ro/concurs/webdesigner2002/.

 

Sponsor principal:prin Partenerul Autorizat


Sponsori:

Partener media:

Radio România Tineret
Grupul de emisiuni INTERNAUȚII

 

top


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro