V. EVENIMENT

SECOSAFT – 2001

 

Nu cu mult timp în urmă Academia Forțelor Terestre a avut onoarea de a găzdui cea de a VI-a sesiune de comunicări științifice studențești, numită simbolic SECOSAFT 2001. Toate activitățile organizatorice și sesiunea în sine s-au desfășurat pe parcursul a trei zile.

Astfel, primirea, cazarea și informarea studenților participanți veniți de la facultățile civile au avut loc pe 24 mai, de acest lucru ocupându-se cu multă seriozitate studenții militari din anii II și IV de studii.

În a doua zi, pe 25 mai, oaspeții, îndrumați de studenții din Academia Forțelor Terestre, după ce au participat la deschiderea oficială a lucrărilor sesiunii, care s-a desfășurat în Aula Academiei, au putut vizita baza materială a acestei instituții.

A urmat apoi audierea lucrărilor pe secțiuni, începând cu orele 11.00, fiind desigur nevoie de prelungirea acesteia pentru a se face o departajare cât mai bună și mai corectă. Conducătorii secțiunilor au avut o mare bătaie de cap cu alegerea și premierea lucrărilor fruntașe.

În aceeași zi, în jurul orei 0.00, toți participanții se aflau la Cercul Militar  Sibiu unde au fost încântați de grupul satiric QUO VADIS și formația rock CAMUFLAJ, ambele din Academie, în cadrul unei serii cultural-distractive organizate de studenții Academiei Forțelor Terestre.

Ultima zi – 26 mai – a constituit un alt prilej de încântare pentru participanți deoarece aceștia au putut vizita obiectivele turistice și istorice de care Sibiul abundă.

Au fost trei zile în care s-au pus bazele multor relații între participanți și s-au consolidat cele construite la sesiunile trecute. Experiența a fost benefică și pentru oaspeți dar mai ales pentru gazde care peste toate au câștigat și un plus de experiență, privind organizarea viitoarelor sesiuni.

                                                     Student caporal Valentin Gheonea