A.S.A. Sibiu – Pasiune și plăcere

 

… Fotbalul – un sport, un joc, o meserie, o afacere, etc. – un fenomen care a luat amploare în lumea întreagă, un fenomen în care se investesc bani, suflet, energie și ce poate da “omul” mai mult pe teren.

Orice puștan căruia îi place acest sport speră ca într-o bună zi să ajungă să joace fotbal și, de ce nu, la o echipă de top. Bineînțeles că unui om căruia îi place cu adevărat fotbalul, căruia îi face plăcere să practice acest sport, nu prea îl interesează la ce echipă sau în ce eșalon fotbalistic activează sau dacă joacă în curtea școlii cu prietenii; persoana respectivă joacă din plăcere sau din pasiune pentru echipa respectivă.

Trebuie să recunosc și eu că de mic copil îmi doream ca odată și-odată să ajung să joc fotbal la o echipă mare; sigur, visam să ajung la Steaua – echipa visurilor mele și a multor altor copii.

După ce am ales cariera militar㠖 încă de la vârsta de 14 ani – mi-am dat seama că, de fapt, visurile mele de a juca fotbal de performanță la vreo echipă mare s-au spulberat. Dar când am intrat în această instituție m-am bucurat foarte mult aflând că există o echipă de fotbal și că pot să practic sportul pe care îl iubesc foarte mult și care mi-a ajuns la suflet. Conștient fiind că la acest nivel – Divizia D – nu se poate vorbi de performanță, m-am dus cu încredere la echipă fiind foarte entuziasmat văzându-mi prima mea legitimație de fotbalist.

M-am legitimat la această echipă într-un moment foarte delicat pentru “noi”; eram la finalul turului și ne aflam pe un loc retrogradabil, iar până la finalul returului trebuia să ieșim din această situație. Primele măsuri nu au fost prea convingătoare, dar după aceea am reușit să scoatem câteva rezultate bune și chiar foarte bune ținând cont de victoria în deplasare la Șelimbăr, echipă care în momentul acela era pe locul patru. Erau adeseori situații în care începeam foarte bine un meci și spre final luam goluri pe niște greșeli minore dar care se dovedeau “fatale”.

Chiar și cu mai mult titrata echipă a Universității din Sibiu am jucat, pot să spun, excelent în prima repriză în care trebuia să înscriem cel putin trei goluri, dar după pauză am greșit foarte mult, spre final fiind total depasiti. S-a văzut astfel lipsa de experiență și de concentrare a jucătorilor noștri.

La finalul sezonului am scăpat de retrogradare, bineînțeles după câteva rezultate bune obținute pe teren propriu.

Este de apreciat la această echipă spiritul de sportivitate și de fair–play al fotbaliștilor, fapt pentru care echipa va fi premiată cu Trofeul Fair–Play corespunzator acestui nivel.

Student caporal Sever Manea